Castrol watermengbare verspaningsvloeistoffen

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol watermengbare verspaningsvloeistoffen.

Castrol watermengbare verspaningsvloeistoffen

Castrol Alusol XBB (brochure)

Watermengbare ‘high-performance’ metaalbewerkingsvloeistof: boorvrij, nitrietvrij, chloorvrij en bevatten geen (afgeleide) formaldehyde-houdende stoffen. Ontwikkeld op basis van een unieke technologie en daardoor gekenmerkt door een opmerkelijke combinatie van eigenschappen.

Castrol Hysol XBB (brochure)

Watermengbare ‘high-performance’ metaalbewerkingsvloeistof: boorvrij, nitrietvrij, chloorvrij en bevatten geen (afgeleide) formaldehyde-houdende stoffen. Ontwikkeld op basis van een unieke technologie en daardoor gekenmerkt door een opmerkelijke combinatie van eigenschappen.

Castrol XBB-gamma: klik HIER


Castrol Alusol
(brochure)

Castrol Alusol is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de smeringseisen bij het verspanen van aluminium. Het product helpt gereedschapsslijtage te verminderen en compatibiliteit met materialen te garanderen om te voldoen aan de eisen voor oppervlaktekwaliteit en levensduur van gereedschappen.

Castrol Hysol (brochure)

Een robuust assortiment watermengbare verspaningsvloeistoffen op basis van geavanceerde technologie dat voldoet aan de eisen van smering, corrosiebescherming en systeemlevensduur voor het verspanen van geavanceerde ijzerhoudende legeringen.

Castrol Almaradge

Dit assortiment oplosbare verspaningsvloeistoffen van Castrol is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van een breed scala aan verspaningsprocessen van ijzerhoudende legeringen.

Castrol Hyspray

De Hyspray-vloeistoffen van Castrol voor minimale hoeveelheidsmering op aluminium en ijzerhoudende legeringen zijn geschikt voor een- en tweekanaalsystemen. 

Castrol XBB: de technologie

Castrol Alusol XBB

Castrol Hysol XBB

Castrol Alusol

Castrol Hysol

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.                                                                                                         

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen.                                  

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.