Quaker Houghton vonkerosie vloeistof

Quaker_Houghton_Drums_op_pallet

Metaalbewerkingsprocessen vereisen speciale producten. De eisen die worden gesteld zijn hoog en de toleranties klein. Naast het leveren van prestaties wordt van (koel)smeermiddelen ook verwacht dat ze bijvoorbeeld geen huidirritatie veroorzaken bij de gebruiker. De metalworking-specialisten van KSM weten welke eisen er gesteld worden in metaalbewerkende processen.

KSM is officieel distributeur van Quaker Houghton, wereldmarktleider in metaalbewerkingsvloeistoffen. Het uitgebreide pakket aan Quaker Houghton vonkerosie vloeistof bestaat uit:

Quaker Houghton Macron EDM 110

Quaker Houghton Macron EDM 110 bestaat uit paraffinische koolwaterstoffen, is kleurloos en nagenoeg geurloos. Het lage aromaatgehalte draagt bij tot een verbeterde werkomgeving. Houghton Macron EDM 110. Een hoge vonkoverslag, gekoppeld aan een geringe geleidbaarheid en gecombineerd met een uitstekend spoelvermogen, garanderen een hoge materiaalafname. Macron EDM 110 heeft een uitzonderlijk hoge chemische weerstand ten opzichte van vonkontlading en is tevens zeer goed filtreerbaar met behulp van de klassieke filtermedia.

Quaker Houghton Macron EDM 110 kan gebruikt worden in combinatie met grafiet- en koperelektrodes.

Toepassingen
  • Laag viskeuze olie voor vonkerosie en geschikt voor zowel ruwvonken als fijnvonken
  • Ook voor zeer nauwe vonkspleten wordt een uitstekende spoeling verkregen. Het gebruik van Quaker Houghton Macron EDM 110 laat toe om oppervlakteruwheden van minder dan 3 μm te verkrijgen
  • Quaker Houghton Macron EDM 110 is eveneens uitstekend geschikt voor het slijpen van gereedschappen
  • Tevens inzetbaar als bandslijpolie voor aluminium.

Approvals

Waldrich and Makino

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen. 

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Quaker Houghton veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Quaker Houghton: bel of mail naar KSM.

Quaker Houghton: corporate video / sustainability

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.