Voedselveilige smeermiddelen

In de voedingsmiddelenindustrie is de reglementering van geschikte en voedselveilige smeermiddelen erg strikt. Het toepassen van de verkeerde smeermiddelen kan bij contaminatie namelijk direct leiden tot medische klachten bij gebruikers, recall acties en indirect tot reputatieschade. KSM levert een een volledig assortiment voedselveilige smeermiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie, met een grote diversiteit aan toepassingen.
Meer informatie per merk, klik dan op onderstaande logo's:

KSM: uw partner voor voedselveilige smeermiddelen

Tevens biedt KSM naast dit portfolio hoogwaardige voedselveilige smeermiddelen een uitgebreid dienstenpakket aan. Voor meer informatie over onze services, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult als totaalaanbieder niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces,  gerealiseerd. 

Digitale vragenlijst die inzicht verschaft in zowel de huidige als ook de gewenste situatie van (smeertechnisch) onderhoud binnen een organisatie en  eventuele optimalisatiemogelijkheden.

RCL methode

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.