Quaker Houghton vervormingsolie

iStock-emulsie_op_beitel_Medium2_

Metaalbewerkingsprocessen vereisen speciale producten. De eisen die worden gesteld zijn hoog en de toleranties klein. Naast het leveren van prestaties wordt van (koel)smeermiddelen ook verwacht dat ze bijvoorbeeld geen huidirritatie veroorzaken bij de gebruiker. De metalworking-specialisten van KSM weten welke eisen er gesteld worden in metaalbewerkende processen.

KSM heeft een nauwe en intensieve samenwerking met Quaker Houghton, wereldmarktleider in metaalbewerkingsvloeistoffen. Het uitgebreide pakket aan Quaker Houghton vervormingsolie bestaat uit o.a.:

Quaker Houghton Fenella VD 201N

Fenella VD 201 N is een laag viskeuze, restloos verdampende ponsolie voorzien van filmversterkende en anti-corrosie additieven.

Fenella VD 201 N is een verdampende olie voor vervormingsbewerkingen zoals ponsen, stansen, dieptrekken, walsen en buigen van dun ferro en non-ferro plaatmateriaal. Fenella VD 201 N laat geen residuele film achter en tast de verflaag van werkstukken en machines niet aan. Ontvetten voor assemblage, lassen of solderen is niet nodig.

Voordelen
  • Goede smering
  • Verdampt snel
  • Geurarm
  • Geen verkleuring van koperlegeringen
  • Chloorvrij
  • Vrij van zware metalen (zink vrij)
  • Vrij van aromaten


Quaker Houghton Fenella VD 601

Fenella VD 601 N is een speciaal ontwikkelde koelvloeistof voor het ponsen en omvormen.

Fenella VD 601 N is zodanig geconstrueerd dat er weinig resten achterblijven op de afgewerkte werkstukken. De koolwaterstoffractie verdampt bij kamertemperatuur gedurende 1-2 dagen, afhankelijk van de hoeveelheid toegepast. Fenella VD 601 N is afgestemd op alle producten van gereedschapsmachinesmering.


2021: QUAKER HOUGHTON FENELLA WORDT QUAKER HOUGHTON PRESSMAX

Zoals reeds eerder gecommuniceerd zijn Quaker en Houghton sinds 2019 gefuseerd en wordt de markt sindsdien onder de naam Quaker Houghton (QH) bewerkt.

Onderdeel van deze fusie betreft de (fasegewijse) rebranding van de productbenamingen. Het voormalige FENELLA portfolio wordt sinds 1 augustis 2021 onder de naam QH PRESSMAX worden verkocht. Daarbij benadrukte QH dat het hier puur om een naamswijziging van de betrokken producten gaat en dat er geen enkele wijziging in de formulatie van deze producten heeft plaatsgevonden. 

Zoals reeds aangeduid is de formulatie ongewijzigd. Wat daarentegen wel gaat wijzigen zijn de productnamen op de etiketten van de verpakkingen en belangrijke documenten zoals productinformatie-en veiligheidsbladen, verzenddocumenten, facturen etc. Onderstaand overzicht is een weergave van de 'oude' FENELLA benaming en de bijbehorende nieuwe QH Pressmax naam. 

  Voormalige Houghton Productnaam         Nieuwe Quaker Hougton Productnaam    
  FENELLA FLUID D 401     QH PRESSMAX WN 6270
  FENELLA OIL B 2828     QH PRESSMAX DN 8780
  FENELLA OIL BSD 210 N     QH PRESSMAX DN 1583
  FENELLA OIL BSD 810 N     QH PRESSMAX DN 5583
  FENELLA OIL D 604     QH PRESSMAX DN 4680
  FENELLA OIL D 605     QH PRESSMAX DN 4380
  FENELLA OIL D 803C     QH PRESSMAX DC 6669
  FENELLA VD 201 N     QH PRESSMAX VE 2660
  FENELLA VD 401 N     QH PRESSMAX VL 4660
  FENELLA VD 601N     QH PRESSMAX VL 8660

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen. 

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Digitale vragenlijst die inzicht verschaft in zowel de huidige als ook de gewenste situatie van (smeertechnisch) onderhoud binnen een organisatie en  eventuele optimalisatiemogelijkheden.

Quaker Houghton veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Quaker Houghton: bel of mail naar KSM.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.