Castrol vervormingsolie

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol vervormingsolie.

Castrol vervormingsolie

Castrol Iloform

Metaalvorming speelt traditioneel een belangrijke rol in veel metaalbewerkingsindustrieën en is ook steeds belangrijker geworden als alternatief voor bepaalde metaalverwijderingsmethoden, met name wanneer een hogere efficiëntie kan worden gerealiseerd door het aantal productiestappen of de hoeveelheid afval te verminderen. De Iloform serie vervormingsolie van Castrol is een uitgebreid assortiment high-performance  vormoliën die kunnen helpen om:

 • de kwaliteit van componenten te verbeteren met een kwalitatief hoogwaardige oppervlaktekwaliteit
 • beter te presteren op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu (Arbo)
 • de productiviteit te verhogen
 • de totale operationele kosten, zoals bewerkingskosten, te verlagen

Om erop te kunnen vertrouwen dat Castrol het juiste product voor uw specifieke toepassing kan leveren hebben we ons portfolio ingedeeld op basis van hun belangrijkste toepassingsgebieden:

 • Stansen
 • Trekken en dieptrekken
 • Precisieponsen
 • Koudwalsen van naadloze buizen
 • Walsen van gelaste buis
 • Hydrovormen van buis
 • Koudwalsen 

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.                                                                                                         

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen.                                  

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.