Castrol vervormingsolie

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol vervormingsolie.

Castrol vervormingsolie

Castrol Iloform

Metaalvorming speelt traditioneel een belangrijke rol in veel metaalbewerkingsindustrieën en is ook steeds belangrijker geworden als alternatief voor bepaalde metaalverwijderingsmethoden, met name wanneer een hogere efficiëntie kan worden gerealiseerd door het aantal productiestappen of de hoeveelheid afval te verminderen. De Iloform serie vervormingsolie van Castrol is een uitgebreid assortiment high-performance  vormoliën die kunnen helpen om:

 • de kwaliteit van componenten te verbeteren met een kwalitatief hoogwaardige oppervlaktekwaliteit
 • beter te presteren op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu (Arbo)
 • de productiviteit te verhogen
 • de totale operationele kosten, zoals bewerkingskosten, te verlagen

Om erop te kunnen vertrouwen dat Castrol het juiste product voor uw specifieke toepassing kan leveren hebben we ons portfolio ingedeeld op basis van hun belangrijkste toepassingsgebieden:

 • Stansen
 • Trekken en dieptrekken
 • Precisieponsen
 • Koudwalsen van naadloze buizen
 • Walsen van gelaste buis
 • Hydrovormen van buis
 • Koudwalsen 

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Digitale vragenlijst die inzicht verschaft in zowel de huidige als ook de gewenste situatie van (smeertechnisch) onderhoud binnen een organisatie en eventuele optimalisatiemogelijkheden.

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedInen ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.