Vervormingsolie

Bewerkingen in perserijen, zoals ponsen, honen en hydrovormen, spelen traditioneel een belangrijke rol in veel metaalbewerkingsindustrieën en zijn ook steeds belangrijker geworden als alternatief voor bepaalde metaalverwijderingsmethoden, met name wanneer een hogere efficiëntie kan worden gerealiseerd door het aantal productiestappen of de hoeveelheid afval te verminderen. KSM levert hoogwaardige vervormingsoliën van wereldmarktleiders Castrol en Quaker Houghton voor de metaalindustrie.
Voor meer informatie per merk, klik dan op onderstaande logo's:

KSM: uw partner voor vervormingsolie

Tevens biedt KSM naast dit portfolio hoogwaardige vervormingsolie een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket aan. Voor meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen. 

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Digitale vragenlijst die inzicht verschaft in zowel de huidige als ook de gewenste situatie van (smeertechnisch) onderhoud binnen een organisatie en  eventuele optimalisatiemogelijkheden.

RCL methode

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.