Vacature: Service Engineer industrieel smeertechnisch onderhoud

Atest
WERKEN BIJ KSM
SERVICE ENGINEER INDUSTRIEEL SMEERTECHNISCH ONDERHOUD

KSM is voor alle industriële sectoren de aangewezen partner voor het optimaliseren van smeertechnische onderhoudsprocessen en het (volautomatisch) ontzorgen van het emulsiebeheer. Als leverancier van industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen van wereldmarktleiders als Castrol, Quaker Houghton, Shell en Fuchs biedt KSM, naast zestig jaar kennis en ervaring, een uitgebreid pakket aan producten en diensten.

Als uitbreiding van het huidige team zijn wij momenteel op zoek naar een Service Engineer industrieel smeertechnisch onderhoud.

Vacaturedetails

 • Standplaats: Vanuit huis
 • Salarisindicatie: € 2.500 - €3.500
 • Type dienstverband: Fulltime (40 uur)
 • Denk/werkniveau: MBO of hoger
 • Ervaringsniveau: Junior/medior

Wie wordt jouw werkgever?

KSM is een full-service leverancier van smeermiddelen en aanverwante technische producten en -diensten en richten ons exclusief op productiebedrijven binnen de metaalsector en industrie. De technische behoefte van de klant en zijn machinepark zijn ons uitgangspunt. Bij iedere relatie maken wij een op maat gesneden aanpak,  waarbij we kijken hoe we met onze producten en diensten van waarde voor de klant kunnen zijn. Dit doen we met ons team van smering-deskundigen, technische support engineers en interne ondersteunende collega’s.

 • Wil jij deel worden van het team van technische support engineers?
 • Wil jij een veelzijdige technische baan en zelfstandig kunnen werken bij onze klanten op de vloer?
 • Heb je enige ervaring en affiniteit met techniek en maakbedrijven?

De sfeer in ons bedrijf is professioneel, maar ook informeel. Samenwerking met collega’s in het belang van de klant staan bij ons centraal. Wij bieden een uitgebreid intern opleiding- en ontwikkeltraject om te kunnen excelleren in je functie.

Wat ga je precies doen?

Als Service Engineer industrieel smeertechnisch onderhoud bezoek je onze klanten. Je werkzaamheden omvatten drie verschillende typen taken:

 • Allereerst breng je het machinepark van onze klanten in kaart, waarbij je kijkt naar de technische aspecten die van invloed zijn op de behoeften aan (smeer)onderhoud;
 • Daarnaast voer je smeertechnisch werk uit zoals: het meten van emulsies, nemen van olie/vet/emulsie monsters, begeleiden van testprojecten, filtreren van oliën, etc;
 • Ten slotte help je mee bij het installeren en monitoren van technische apparatuur die wij plaatsen bij klanten, zoals meet- en bijvulapparatuur, automatische smeersystemen, en filtratieapparatuur.

Je werkt nauw samen met je direct leidinggevende, de OpEx Manager. Daarnaast overleg je veelvuldig met de Account Managers, Productmanager, binnendienstcollega’s en Marketing over wat er speelt bij onze klanten. Je werkt van huis uit en zelfstandig bij de klant op locatie. Je werkgebied is heel Nederland.

Wat er van jou wordt verwacht

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding in een technische richting;
 • Je hebt ervaring in een technisch uitvoerende functie binnen de industrie;
 • Je hebt affiniteit met maakprocessen en daarvoor benodigde apparatuur;
 • Je hbt affiniteit met het werken met ICT apparatuur;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je bezit goede vaardigheden in de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.

Ons aanbod

We zoeken iemand voor de lange termijn. We hebben een goede sfeer. Je wordt goed ingewerkt en we zullen je opleidenng op het gebied van smeerkennis, onderhoudstechnieken en het werken met onze technische producten. Bij gebleken affiniteit en groei in je functie en affiniteit kun je op termijn ook doorgroeien naar andere functies. De salarismogelijkheden zijn gunstig en hangen af van jouw niveau. Daarbij spelen zowel jouw mogelijkheden, ervaring en opleiding een rol. Jij wordt goed beloond, voor wat jij kan. Wij zoeken iemand in vast dienstverband, op basis van een 40-urige werkweek.

Interesse?

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met de heer Xavier Keulen-Thomassen, Algemeen Directeur KSMBenelux, via: x.keulen@ksmindustrial.com. Hier kun je ook je sollicitatie aan richten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.