Shell transformatorolie

Shell Diala S4 ZX-I

Shell Diala S4 ZX-I is begin 2015 door Shell gelanceerd en een nieuwe, op GTL (Gas to Liquids)-technologie gebaseerde, transformatorolie die de Shell Diala S2 en Shell Diala S3 vervangt.

Ten opzichte van traditionele oliën biedt Shell Diala S4 ZX-I een verhoogd prestatieniveau en meer zekerheid. Het zwavelgehalte is in feite nul en bovendien heeft deze olie een uitzonderlijk hoge weerstand tegen afbraak door thermische en oxidatieve belasting. Shell Diala S4 ZX-I voldoet aan IEC60296 (laag zwavelgehalte, hoge oxidatiestabiliteit).
Uit operationeel oogpunt is Shell Diala S4 ZX-I simpel toe te passen. Het is volledig compatibel en mengbaar met bestaande transformatoroliën (behoudens standaard IEC-richtlijnen) en kan op dezelfde manier als een standaard geïnhibeerde olie worden gemonitored (op olieafbraak en als onderdeel van een DGA-beoordelingsprogramma).

Shell Diala S4 ZX-I is goedgekeurd door de belangrijkste transformatorfabrikanten en door de meeste belangrijke eindgebruikers op het gebied van opwekking, transmissie en distributie van elektriciteit.

RCL methode

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.