Castrol tandwielolie HPL

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol tandwielolie HPL.

Castrol tandwielolie HPL

Castrol Optigear (brochure)

Te veel wrijving in tandwieloverbrengingen is schadelijk voor het rendement. Wrijving versterkt de warmteontwikkeling en bevordert pitting en slijtage, waardoor de levensduur van componenten afneemt. Het resultaat? Een product dat ondermaats presteert en niet het rendement oplevert dat nodig is.

Toepassing

Castrol Optigear™ tandwielolie zorgt ervoor dat de controle behouden blijft als het gaat om het rendement van tandwieloverbrengingen. De geavanceerde smeringtechnologie vormt lagen die wrijving en slijtage bestrijden. Daardoor worden niet alleen de lokale bedrijfstemperaturen lager, maar ook slijtage en pitting (wanneer tandwielvertandingen in elkaar grijpen of dragende metalen oppervlakken direct metaalop-metaal contact maken) verminderd. In uitgebreide praktijk- en laboratoriumtests is aangetoond dat Castrol Optigear™ de wrijvingscoëffi ciënt vermindert met tot wel 60%, in vergelijking met standaardtandwieloliën.

Castrol Optigear™ beschermt dus niet alleen tegen de schadelijke effecten van wrijving, maar verbetert ook actief het oppervlakprofiel van tandwielvertandingen. De Castrol Optigear™-reeks is geformuleerd met MicroFluxTrans Plastic Deformation (MFT PD)-additieven. Deze passen zich aan de bedrijfsomstandigheden aan (zoals hogere belastingen en drukken) en vormen een laag die de oppervlakteruwheid nivelleert (micro-smoothing) en materiaalafname minimaliseert.

Voordelen

Castrol Optigear™ is geformuleerd om:

  • het operationele rendement te verbeteren en de standtijd te verlengen tot zeven jaar in windturbines en vijf jaar in industriële toepassingen;
  • superieure bescherming tegen slijtage te bieden, zelfs bij extreme temperatuurswisselingen en onder zware belastingen;
  • te beschermen tegen micropitting en schade aan componenten te voorkomen;
  • potentiële energiebesparingen te realiseren door een lagere wrijvingscoëfficiënt.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.