Fuchs Cassida voedselveilige tandwielkastolie

FuchsCassida

KSM is officieel distributeur van Fuchs Cassida voedselveilige smeermiddelen. Fuchs Cassida biedt het meest uitgebreide gamma aan smeermiddelen voor alle toepassingsdomeinen in de voedings- en drankenindustrie en de bijhorende sectoren. Alle Fuchs Cassida producten zijn NSF-geregistreerd en de Cassida-productiesites zijn ISO 21469 gecertificeerd. Daarnaast zijn Kosher- en Halal-certificaties beschikbaar, die aantonen dat de smeermiddelen beantwoorden aan de religieuze en wettelijke voedselvereisten van islamitische en Joodse klanten. Ook vormen de voedselveilige Fuchs smeermiddelen geen gevaar voor mens en/of het milieu in het kader van Mosh en Moah-regelgeving.

In de voedingsmiddelenindustrie is de reglementering van geschikte en voedselveilige smeermiddelen erg strikt, met als doel de consument te beschermen in geval van contaminatie. Het toepassen van de verkeerde smeermiddelen kan bij contaminatie namelijk direct leiden tot medische klachten bij gebruikers, recall acties en indirect tot reputatieschade. De Food-specialisten van KSM adviseren over de toe te passen voedselveilige smeermiddelen en de wijze waarop machines, die gebruikt worden voor de productie en/of verwerking van voedingsmiddelen, smeertechnisch onderhouden dienen te worden om zodoende het productieproces storingsvrij te laten verlopen en de (financiële) risico’s te minimaliseren. Onderstaand een overzicht van het assortiment Fuchs Cassida voedselveilige tandwielkastolie. 

Fuchs Cassida tandwielkastolie

Fuchs Cassida FLUID GL

Synthetische tandwielolie / NSF H1, Kosher en Halal gecertificeerd.

Fuchs Cassida FLUID GL 150, Fuchs Cassida FLUID GL 220 en Fuchs Cassida FLUID GL 460 zijn hoogwaardige, slijtvaste tandwieloliën, speciaal ontwikkeld voor de smering van gesloten tandwielen in machines voor de verwerking van levensmiddelen en dranken. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldig mengsel van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsindustrie.

Toepassing

 • Smering van gesloten tandwielkasten die in de voedingsindustrie worden gebruikt.
 • Ook bedoeld voor gebruik in apparatuur voor de productie van voedselverpakkingen.

Voordelen

 • Bestand tegen de vorming van schadelijke oxidatieproducten, zelfs bij hoge temperaturen.
 • Basisolie kan onder alle bedrijfsomstandigheden een superieure smering bieden.
 • Uitstekende EP-eigenschappen maken CASSIDA FLUID GL geschikt voor staal-op-staal- en worm- en fosforbrontoepassingen.
 • Neutrale geur en smaak
 • Hoge viscositeitsindex resulterend in minimale viscositeitsvariatie bij temperatuursverandering.

Fuchs Cassida FLUID GLE

Synthetische tandwielolie met verhoogd prestatieniveau / NSF H1, Kosher en Halal gecertificeerd.

Fuchs Cassida FLUID GLE 150 en Fuchs Cassida FLUID GLE 220 zijn volledig synthetische, hoogwaardige en slijtvaste tandwielsmeermiddelen, speciaal ontworpen voor gebruik in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldige mix van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Toepassing

 • Smering van roterende machines met gesloten (recirculerende) of total loss-systemen.
 • Circulatie- en lageroliesystemen waar verontreiniging met water of voedselsap kan optreden, zoals citrussap-extractiemachines.

Voordelen

 • De volsynthetische basisvloeistof is geselecteerd vanwege zijn vermogen om een superieure smering te bieden bij diverse toepassingen.
 • Fuchs Cassida FLUID GLE is speciaal samengesteld om een uitstekende smering te bieden, zelfs op plaatsen waar het wordt gebruikt waar het wordt blootgesteld aan verontreiniging met water, sap en voedsel, dat in suspensie wordt gehouden, waardoor metalen oppervlakken worden beschermd tegen slijtage en corrosie.
 • Uitstekende scheidingseigenschappen, van water, in olie recirculatie- en filtratiesystemen.
 • Neutrale geur en smaak
 • Goede anti-oxidant eigenschappen. Bestand tegen de vorming van afzettingen en slib, zelfs bij hoge temperaturen, wat resulteert in een lange levensduur van de olie en de apparatuur.


Fuchs Cassida FLUID WG

Synthetische olie voor wormwiel overbrengingen / NSF H1, Kosher en Halal gecertificeerd.

Fuchs Cassida FLUID WG 220, Fuchs Cassida FLUID WG 320, Fuchs Cassida FLUID WG 460 en Fuchs Cassida FLUID WG 680 zijn hoogwaardige, slijtvaste tandwieloliën voor de smering van wormwieloverbrengingen, zwaar belaste tandwielen en toepassingen waarbij een hoge weerstand tegen micro-pitting nodig is, voor gebruik in voedsel- en drankverwerkingsapparatuur. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldig mengsel van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Toepassing

 • Speciaal aanbevolen voor gebruik in wormwieloverbrengingen en toepassingen waar een uitstekende thermische stabiliteit vereist is.
 • Smering van gesloten tandwielkasten voor gebruik in de levensmiddelenindustrie
 • Hoge belastbaarheid, voor toepassingen onder extreme druk

Voordelen

 • Hoge weerstand tegen micro-pitting
 • Neutrale geur en smaak
 • Hoge viscositeitsindex: Behoudt hogere viscositeit bij hogere temperaturen, waardoor dikkere oliefilms ontstaan onder moeilijke omstandigheden.
 • Fuchs Cassida FLUID WG biedt uitstekende thermische stabiliteit, belastbaarheid en corrosiebescherming. Bestand tegen de vorming van schadelijke oxidatieproducten.
 • Uitzonderlijke lage wrijving voor een efficiënte krachtoverbrenging. Gemeten wormwieloverbrengingsefficiëntie is hoog in vergelijking met andere oliën.
 • De oplosbaarheid in water maakt Fuchs Cassida FLUID WG ideaal voor gebruik in situaties waar apparatuur voor en na gebruik routinematig wordt gereinigd en waar wat water in het smeermiddel kan binnendringen.

Let op: mengt NIET met minerale oliën of PAO's.

MOSH/MOAH statement van Fuchs Lubricants Germany GmbH

Producenten in de voedingsmiddelenindustrie moeten aan steeds strengere eisen voldoen. Lees HIER het statement dat onze partner Fuchs Lubricants Germany GmbH heeft afgegeven met belangrijke informatie over de (productie van) Cassida- en Cassida FM producten in relatie tot MOSH / MOAH.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Fuchs Cassida veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Fuchs Cassida: bel of mail naar KSM.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.