Shell Tellus S2 VX 46

Shell Tellus S2 VX hydrauliek olie is hoogwaardige olie gebaseerd op 'Group II' basisoliën die gebruik maken van Shell's unieke gepatenteerde technologie en bieden een uitzonderlijke bescherming en prestatie over een breed temperatuurbereik.

SKU
Shell Tellus S2 VX 46

Shell Tellus S2 VX 46 hydraulische olie is gebaseerd op 'Group II' hoogwaardige basisoliën die gebruik maken van Shell's unieke gepatenteerde technologie en bieden een uitzonderlijke bescherming en prestatie over een breed temperatuurbereik. Shell Tellus S2 VX 46 hydrauliek olie weerstaat hoge temperaturen en mechanische stress en zijn ideaal geschikt voor mobiele en andere toepassingen die onderhevig zijn aan sterk wisselende temperaturen.

Belangrijkste toepassingen 

 • Mobiele / hydraulische toepassingen buiten
 • Precisie hydraulische systemen
 • Marine hydraulische systemen

Prestaties, Kenmerken & Voordelen 

 • Verlengde olielevensduur – Besparing op onderhoud
  Shell Tellus S2 VX 46 oliën helpen onderhoudsintervallen te verlengen van het materieel door de goede thermische en chemische stabiliteit. Dat minimaliseert sludge vorming en levert een hogere betrouwbaarheid en reinheid van het systeem. Shell Tellus S2 VX 46 oliën zijn chemisch zeer stabiel, ook in aanwezigheid van water, waardoor de oliestandtijden kunnen toenemen en het gevaar op corrosie en roestvorming vermindert in vochtige omstandigheden. Shell Tellus S2 VX 46 hydrauliek olie bevat een hoogwaardige 'shear' stabiele viscositeitverbeteraar. Dat zorgt voor minimale variatie in de vloeistofeigenschappen gedurende de hele olielevensduur.
 • Uitstekende bescherming tegen slijtage
  Tellus S2 VX 46 werd ontworpen om aan de vereisten van huidige en toekomstige hydraulische systemen te voldoen, inclusief de verbeterde 'Extreme Pressure' prestatie in de FZG test (FLS 11 bij ISO VG 32). Uitstekende prestaties in een aantal zuiger- en schottenpomp testen, inclusief de zware Denison T6H20C (droog en nat) en de veeleisende Vickers 35VQ25 test, tonen aan dat Shell Tellus S2 VX 46 oliën de levensduur van de systeemcomponenten helpt te vergroten.
 • Behoud van systeemefficiëntie
  Excellente filtreerbaarheid, geringe neiging tot schuimvorming en de goede water-en luchtafscheiding dragen bij tot het behoud en de verbetering van het rendement van hydraulische systemen. Verbeterde wrijvingskarakteristieken helpt bij het verminderen van schadelijke stick-slip effecten. Voldoet aan de reinheidsklasse ISO 4406 20/18/15 of beter (bij het verlaten van de productieketens, kan de reinheid van de olie worden beïnvloed door transport- en opslagomstandigheden), en gaat vervuiling en blokkeren van het filter tegen. Dit maakt langere levensduur van filters mogelijk en biedt tevens de mogelijkheid voor het gebruik van een fijnere filtratie ten behoeve van extra bescherming van de installatie. Shell Tellus S2 VX 46 oliën zijn geformuleerd voor snelle luchtafscheiding met geringe neiging tot schuimvorming voor een efficiëntere hydraulische krachtoverbrenging. Zo wordt de schadelijke invloed op de hydrauliekolie en het materieel van door cavitatie veroorzaakte oxidatie en slijtage geminimaliseerd.

Specificaties, Goedkeuringen & Aanbevelingen
Shell Tellus S2 VX 46 is ontworpen om te voldoen aan:

 • Parker Denison (HF-0, HF-1, HF-2)
 • Eaton E-FDGN-TB002-E
 • Fives (Cincinnati Machine) P-70
 • ISO 11158 (HV vloeistoffen)
 • DIN 51524 Part 3 HVLP type
 • ASTM D6158 (HV vloeistoffen)
 • Swedish Standard SS 15 54 34 AM
 • Bosch Rexroth Fluid Rating RDE 90245
Meer informatie
OEM Approval Nee

There are no TDS available for this product. If you have any (technical) questions, please contact us.