SHELL TELLUS S2 MX 46

Shell Tellus S2 MX 46 hydraulische olië is een hoogwaardige olie gebaseerd op 'Group II' basisoliën die gebruik maken van Shell's unieke gepatenteerde technologie en bieden een uitzonderlijke bescherming en prestatie in de meeste industriële en vele mobiele toepassingen. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en mechanische stress en helpen zo schadelijke afzettingen te voorkomen die invloed hebben op de efficiëntie van het hydraulische krachtinstallatie.

SKU
SHELL TELLUS S2 MX 46

Shell Tellus S2 MX 46 hydraulische olie is een hoogwaardige olie gebaseerd op 'Group II' basisoliën die gebruik maakt van Shell's unieke gepatenteerde technologie en bieden een uitzonderlijke bescherming en prestatie in de meeste industriële en vele mobiele toepassingen. Ze is bestand tegen hoge temperaturen en mechanische stress en helpen zo schadelijke afzettingen te voorkomen die invloed hebben op de efficiëntie van het hydraulische krachtinstallatie.

Toepassingen

 • Shell Tellus S2 MX 46 is geschikt voor een ruim gamma van hydraulische krachtoverbrengingen die worden toegepast in productie en industriële omgevingen.
 • Mobiele hydraulische krachtoverbrengingen
  Shell Tellus S2 MX 46 kan zeer efficiënt ingezet worden in mobiele toepassingen zoals grondverzetmachines en kranen behalve als deze onderhevig zijn aan sterk wisselende temperaturen. Voor dergelijke toepassingen wordt de Shell Tellus VX aangeraden..
 • Marine hydraulische systemen
  Shell Tellus S2 MX 46 oli is geschikt voor marine toepassingen waar ISO HM type hydraulische vloeistoffen worden voorgeschreven.

Prestaties, Kenmerken & Voordelen

 • Shell Tellus S2 MX 46 helpt onderhoudsintervallen te verlengen door de goede thermische en chemische stabiliteit. Dat minimaliseert sludgevorming en levert uitstekende prestaties in de Industrie standaard ASTM D 943 TOST test (Turbine Oil Stability Test), wat zorgt voor een betere betrouwbaarheid en reinheid van het systeem. Shell Tellus S2 MX 46 is chemisch zeer stabiel, ook in aanwezigheid van water, waardoor de oliestandtijden kunnen toenemen en het gevaar op corrosie en roestvorming vermindert.
 • Shell Tellus S2 MX 46 werd ontworpen om aan de vereisten van huidige en toekomstige hydraulische systemen te voldoen, inclusief nieuwe specificaties zoals Bosch Rexroth Fluid Rating RDE 90245 en verbeterde 'Extreme Pressure' prestatie in de FZG test (FLS 11 bij ISO VG 32). Uitstekende prestaties in een aantal zuiger- en schottenpomp testen, inclusief de zware Denison T6H20C (droog en nat) en de veeleisende Eaton Vickers 35VQ25 test, tonen aan dat Shell Tellus S2 MX 46 de levensduur van de systeemcomponenten helpt te vergroten.
 • Excellente filtreerbaarheid, geringe neiging tot schuimvorming en de goede water-en luchtafscheiding kenmerken dragen bij tot het behoud en verbetering van het rendement van hydraulische systemen. De optimalisatie van de wrijvingseigenschappen helpt eveneens om de schadelijke 'stick-slip' effecten te verminderen. Voldoet aan de reinheidsklasse ISO 4406 20/18/15 of beter (bij het verlaten van de productieketens, kan de reinheid van de olie worden beïnvloed door transport- en opslagomstandigheden), en gaat vervuiling en blokkeren van het filter tegen. Dit maakt langere levensduur van filters mogelijk en biedt tevens de mogelijkheid voor het gebruik van een fijnere filtratie ten behoeve van extra bescherming van de installatie. Shell Tellus S2 MX 46 is geformuleerd voor snelle luchtafscheiding met geringe neiging tot schuimvorming voor een efficiëntere hydraulische krachtoverbrenging. Zo wordt de schadelijke invloed op de hydraulische olie en het materieel van door cavitatie veroorzaakte oxidatie en slijtage geminimaliseerd.

Specificaties, Goedkeuringen & Aanbevelingen

 • Bosch Rexroth Fluid Rating RD 90245
 • Parker Denison (HF-0, HF-1, HF-2)
 • Eaton E-FDGN-TB002-E
 • Fives (Cincinnati Machine) P-70
 • ISO 11158 (HM vloeistoffen)
 • DIN 51524 Part 2 HLP type
 • ASTM D6158-05 (HM vloeistoffen)
 • Swedish Standard SS 15 54 34 AM
Meer informatie
OEM Approval Nee

There are no TDS available for this product. If you have any (technical) questions, please contact us.