Randapparatuur

KSM is voor alle industriële sectoren de aangewezen partner voor het optimaliseren van smeertechnische onderhoudsprocessen en het (volautomatisch) ontzorgen van het emulsiebeheer.

Als leverancier van industriële smeermiddelen, voedselveilige smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen van wereldmarktleiders als Castrol, Quaker Houghton, Shell en Fuchs biedt KSM, naast zestig jaar kennis en ervaring, een uitgebreid pakket aan producten en diensten.

Onderstaand een overzicht van (een deel van ) het assortiment randapparatuur dat KSM in haar portfolio voert. U vindt niet terug waar u naar op zoek bent: aarzel niet en bel/mail ons meteen!

Mengapparaten: Dosatron en Venturi

Dosatron4_Aangepast_1_
Dosatron doseerpomp

Dankzij de Dosatron doseerpomp wordt de juiste dosering van een emulsie gerealiseerd. De doseerpomp gebruikt de doorstroming van het water als aandrijfkracht voor de motorzuiger. De geïnjecteerde hoeveelheid concentraat is te allen tijde proportioneel aan de hoeveelheid water die door de doseerpomp gaat. Eventuele schommelingen van de druk hebben geen enkele invloed op het ingestelde percentage van het te injecteren concertraat en de doseerverhouding kan eenvoudig worden aangepast.
Let op: dosering, doorstroming, injectie capaciteit, druk en aansluiting zijn afhankelijk van het type Dosatron!
Reiniging: via KSM (waarom belangrijk: klik HIER)

Dosatron_Trolley5_Aangepast_1_
Dosatron Trolley

Dankzij de verrijdbare Dosatron trolley, speciaal door KSM ontwikkeld, is het voor de gebruiker snel mogelijk om de machines ter plekke af te vullen en/of bij te vullen.

 • Verrijdbaar
 • Flexibel 
 • Snel inzetbaar                                                                                                                
Venturi2_Aangepast_1_
Venturi Mini 1500

Dankzij de Venturi Mini 1500 wordt de juiste dosering van een emulsie gerealiseerd.Voor de Venturi Mini 1500 is geen elektriciteit nodig, deze menger werkt volgens het principe van jetpompen. De aansluiting op de drinkwaterleiding dient via een systeemscheider te worden uitgevoerd.

Geschikt voor vloeistofcategorieën: 1, 2, 3, volgens DIN EN 1717.

 • Dosering 1 - 10%
 • Doorstroming 1500 l / h - 1,5 m3 / h
 • Injectie capaciteit 15 - 150 l / h
 • Druk 2,5 bar
 • Aansluiting 1/2 "

Refractometer

De mengverhouding van olie en water kan met een hand- of digitale refractometer worden gemeten. De refractometer geeft een getal aan (Brix-waarde = brekingsindex) van het vloeistofmengsel. Let er wel op dat de refractometer geijkt is! Daarnaast is het van het grootste belang om rekening te houden met de RI-waarde. Deze RI-waarde varieert voor ieder type emulsie en bepaalt mede hoe de uiteindelijke waardes berekend dienen te worden.   

      

   • Kalibreer de refractometer met water en de kalibreer knop.
   • Plaats een paar druppels emulsie op het prisma.
   • De scheidingslijn die de lichte en donkere zones van de schaal scheiden geeft de Brix-waarde weer.
   • Vermenigvuldig de gemeten Brixwaarde met de RI-waarde welke wordt vermeld op het TDS-blad van de koelvloeistof. De uitkomst hiervan is de daadwerkelijke concentratie van de emulsie.

   Olie-/bandskimmers

   Belki_211-1_Miniatuur_Aangepast_
   Belki Oil Separator 211

   Speciaal ontwikkeld voor emulsies. Uniek voorfiltersysteem en pomp geschikt voor vervuiling door kleine spanen. Scheidt naast alle lekolie op het oppervlak, ook alle andere vervuiling in de toplaag af.  

   Bandskimmer_SK1-2_Miniatuur_Aangepast_
   EDS Bandskimmer SK1

   De skimmer is voorzien van een roterende band, die door de vloeistof draait. De compacte unit neemt het op de vloeistof drijvende vuil op en transporteert het met behulp van een schraper en een slang naar een aparte opvangcontainer.                               

   Oilseparator_5404-2_Miniatuur_Aangepast_
   Oil Separator 5404

   Vloeistofoppervlak wordt afgezogen mbv een zelfregulerende skimmer. Deze is met een magneet aan het emulsiereservoir bevestigd en past zich continu aan het vloeistofoppervlak aan. Verwijderde vloeistoffen worden afgevoerd naar een sedimentatietank waarna de gereinigde emulsie terug stroomt in het emulsiereservoir.

   Bandskimmer-2_Miniatuur_Aangepast__1
   ASP Bandskimmer

   Met de bandskimmer worden de drijvende vreemde oliën verwijderd door middel van een speciale band.                              

   Bandskimmer-Belki_Miniatuur_Aangepast_
   Belki Bandskimmer

   Een compacte bandskimmer, die wordt gebruikt om vreemde olie van het oppervlak te verwijderen. Deze wordt verwijderd door een roterende riem die door het oppervlak van de vloeistof naar beneden wordt geleid. Olie, die op het vloeistofoppervlak drijft, plakt aan de riem. De band trekt de olie los van het vloeistofoppervlak en brengt deze naar de skimmer, waar het van de band wordt geschraapt en naar beneden in de skimmer-scheidingstank loopt. 

   Meetstrips

   Hardheidstrips2
   Hardheid
   Kobakt4
   Kobalt
   Kopertest_strips
   Koper
   Nitraattest_strips2
   Nitraat
   Nitriettest_strips
   Nitriet

   Hardheid-, kobalt-, koper-, nitraat- en nitriet teststrips kunnen worden beschouwd als een mobiel laboratorium op een kunststof strip van een paar vierkante millimeters. Als screening-methode bieden ze de gebruiker een snel overzicht van de situatie. Waardoor de juiste keuze kan worden gemaakt met betrekking tot welke verdere analyse (indien noodzakelijk) moet worden uitgevoerd, wat mogelijk een aanzienlijke besparing in tijd en analytische resources oplevert. De strip is een biologisch afbreekbare polyesterfolie, en het lage reagensgehalte in de reactiezones zorgt voor een probleemloze afvoer en verwerking van afval. 

   • Eenvoudig te hanteren: gewoon onderdompelen, wachten en visueel meten aan de hand van de kleurenschaal
   • Veilig: geen extra reagentia vereist
   • Onmiddellijke resultaten binnen 2 minuten maken snelle beslissingen mogelijk
   • Draagbaar: kan in het laboratorium of daarbuiten worden gebruikt
   pH_Stips2
   pH

   De pH-teststrips bevatten speciale indicatorkleurstoffen die op covalente wijze zijn gebonden aan het reagenspapier en vervolgens zijn vastgehecht op kunststof strips. 

   • Niet-uitbloedend - geen verontreiniging van de te meten oplossing
   • Kwaliteitscontrole - tests worden gecontroleerd en gekalibreerd aan de hand van gecertificeerde bufferoplossingen
   • Grote en kleine pH-bereiken beschikbaar

   Oil Safe kannen / Oil Safe pompen

   kannen_deksels_etc
   Oil Safe smeerkannen

   Altijd het juiste smeermiddel op het juiste moment in de goede machine. Oil Safe is een professioneel smeersysteem van oliekannen, bestaande uit onderling verwisselbare deksels, vaten en accessoires. Met 10 verschillende kleuren kunnen smeermiddelen snel worden geïdentificeerd.

   Oil_Safe_bijvul
   Oil Safe bijvulkannen

   Voor kleine bijvulwerkzaamheden zoals kleine reservoirs en flessen, zeker in combinatie met het Mini Spout Lid. Vaten hebben een extra brede nekopening. Uitwisselbaar met elk Oil Safe-deksel. Kan niet worden gebruikt met Oil Safe Hand Pomp.


   Standaard_hand_pomp
   Standaard handpomp

   Pomp levert ongeveer 1 liter per 12 slagen en is geschikt voor ISO 460 viscositeitsvloeistoffen bij normale bedieningstemperaturen. Geleverd met 1,5 meter verwijderbare slang met haak mondstuk. Het anti-drup mondstuk past op 1/2" en grotere vulopeningen. Ontworpen om te worden gebruikt met een Utility Lid en 3, 5 of 10 liter kan.

   Premium_hand_pomp
   Premium handpomp

   Geavanceerde functionaliteit voor smeerbehoeften. Pomp levert ongeveer 1 liter per 12 slagen en is geschikt voor ISO 680 viscositeitsoliën. Comfortabel ontwerp met D-handgreep, afvoerslang van 1,5 meter en terugslagklep. Afneembaar deksel in 10 verschillende kleuren. Ontworpen om te worden gebruikt met een Utility Lid en 3, 5 of 10 liter kan.

   Oil Safe deksels

   Stumpy_Spout_Lid
   Stumpy Spout Lid

   Voor toepassingen waarbij een hoge smeermiddelstroom gewenst is.

   Stretch_Spout_Lid
   Stretch Spout Lid

   Voor gebruik waar nauwkeurig gieten van smeermiddelen vereist is, inclusief moeilijk bereikbare plaatsen. Langere uitloop is ideaal voor oliën met een lagere viscositeit (minder dan ISO 220).

   Mini_Spout_Lid
   Mini Spout Lid

   Voor smeerwerkzaamheden waarbij de vulopeningen van apparatuur klein zijn.

   Utility_Lid
   Utility Lid

   Universeel Oil Safe-deksel met groot uitblaasgat zorgt voor gecontroleerd snel gieten van smeermiddelen. Ook te gebruiken in combinatie met de Oil Safe Standard of Premium Pomp.

   Storrage_Lid
   Storage Lid

   Voor opslag en transport. Geavanceerd schroefdraadontwerp zorgt voor een veilige en volledig afdichting.

   Vetspuiten

   Schaarvetspuit2
   Lincoln schaarvetspuit 1142

   De 'Lincoln schaarvetspuit 1142' is al meer dan negentig jaar het meest gebruikte model bij de professionals. Voor het onder hogedruk doorsmeren van machines, auto's en dergelijken. Vullen met los vet of standaard vetpatronen. Geleverd inclusief ⅛" vaste uitloop en doorsmeerkop.

   Vetpomp_Aangepast_1_
   Vetspuit voor SR-patronen

   Één-handig: voor gemakkelijke, schone en veilige smering van hoogwaardige machines.

   • tot 150 bar druk bij bediening met één hand
   • restlediging dankzij de speciale zuigervorm van het SR-patroon
   Vetpomp_Zweihand_Aangepast_1_
   Vetspuit voor SR-patronen

   Twee-handig: voor gemakkelijke, schone en veilige smering van hoogwaardige machines met lange smeerleidingen, grote hoeveelheden smeermiddel en groter smeermiddelvolume per slag. Bereikbare druk 400 bar. TÜV getest en met GS keurmerk.

   • Gewicht slechts 950g
   • Maximaal haalbare druk: 400 bar
   • Restlediging dankzij de speciale zuigervorm van het SR-patroon
   • Debiet ca. 1,5 g/slag

   Vetspuiten: video's

   Preparatie

   Gebruik

   Meer info

   Volg KSM op LinkedIn

   Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

   Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

   KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
   Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.