Shell_smeermiddelen_2


In de rubriek 'Product Uitgelicht' zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal aandacht voor Shell Morlina S2 BL 10.

Productomschrijving

Shell Morlina S2 BL 10 is samengesteld uit solvent geraffineerde minerale basisoliën met een lage viscositeit en zinkvrije additieven voor een betrouwbare bescherming van spindels van metaalbewerkingsmachines met (zeer) hoge snelheden. Shell Morlina S2 BL 10 was voorheen ook bekend onder de namen Morlina 10, Morlina HS 10, Shell Tellus Oil C10.

Toepassing

Enerzijds wordt de Shell Morlina S2 BL10 veelvuldig ingezet voor de smering van machinelagers en omloopsmering. Daarnaast is het product uitstekend geschikt voor de smering van hoogtoerige glijlagers.

Voordelen

  • Verlengde olielevensduur en besparing op onderhoud
    Voor de samenstelling van Shell Morlina S2 BL 10 wordt gebruik gemaakt van een pakket zeer krachtige antiroest en antioxidatie additieven voor een zeer efficiënte bescherming tegen oxidatie in aanwezigheid van water, hoge temperatuur en katalytische metalen zoals koper. De additieven dragen bij tot een verlenging van de verversingsperiodes en het verlagen van de onderhoudskosten.

  • Betrouwbare bescherming tegen slijtage en corrosie
    Het speciale additievenpakket biedt een doeltreffende slijtagebescherming zonder schadelijke invloed op de antifrictie-metalen in de glijlagers uit te oefenen, en verhoogt. de betrouwbaarheid van de machines. Bovendien versterkt het additievenpakket de natuurlijke eigenschappen van de olie op gebied van corrosiebescherming en verlenging van de levensduur van de lagers.

  • Behoud van systeemefficiëntie
    De lage viscositeit van de olie werd gekozen om een lage wrijving in de lagers van de hoogtoerige machines te bevorderen, wat een lagere bedrijfstemperatuur en minder energieverlies tot gevolg heeft.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.