Product Uitgelicht: Quaker Houghton Houghto-Clean® MSC (formaldehydevrij)

In de rubriek ‘Product Uitgelicht’ zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal de formaldehydevrije systeemreiniger QH Houghto-Clean® MSC.

Productomschrijving

QH Houghto-Clean® MSC is een hoogwaardige systeemreiniger, ontwikkeld voor de reiniging van single filled metaalbewerkingsmachines, centrale emulsie-systemen en andere machines/apparatuur waarin emulsies worden toegepast. QH Houghto-Clean® MSC bestaat uit detergenten, emulgatoren en corrosieremmers.

Toepassing

QH Houghto-Clean® MSC is ontwikkeld om leidingen, pompen en andere onderdelen die in contact komen met emulsies, goed te reinigen en te ontsmetten. Houghto-Clean® MSC dient, 24 tot 48 uur voordat de machine of het centrale systeem wordt geleegd, te worden toegevoegd aan het in gebruik zijnde watermengbare koelsmeermiddel. Gedurende deze tijd kunnen de machines in productie blijven. Voor vloeistoffen waarvan is vastgesteld dat ze een laag niveau van microbiële verontreiniging hebben, is Houghto-Clean® MSC de enige vereiste behandeling.

Voordelen

  • Vrij van boorzuur en formaldehyde-releaser
  • Biedt een hoge mate van reinheid om de gebruiksduur van nieuw afgevulde koelsmeermiddelen te behouden
  • Modulair systeem, dit helpt het overmatig gebruik van biociden en fungiciden onder controle te houden
  • Voldoet aan de officiële richtlijnen voor het onderhoud en de controle van koelsmeermiddelen op waterbasis
  • Vermindert machine- en systeemstilstand en verhoogt de productiviteit

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.