In de rubriek 'Product Uitgelicht' zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal de formaldehydevrije systeemreiniger QH Houghto-Clean® MSC.

PRODUCTOMSCHRIJVING

QH Houghto-Clean® MSC is een hoogwaardige systeemreiniger, ontwikkeld voor de reiniging van single filled metaalbewerkingsmachines, centrale emulsie-systemen en andere machines/apparatuur waarin emulsies worden toegepast. QH Houghto-Clean® MSC bestaat uit detergenten, emulgatoren en corrosieremmers.Hocut 3560 is een boor- en formaldehydevrije metaalbewerkingsvloeistof die een stabiele macro-emulsie vormt op basis van hoogwaardige minerale olie en polaire smerende additieven.

TOEPASSING

QH Houghto-Clean® MSC is ontwikkeld om leidingen, pompen en andere onderdelen die in contact komen met emulsies, goed te reinigen en te ontsmetten. Houghto-Clean® MSC dient, 24 tot 48 uur voordat de machine of het centrale systeem wordt geleegd, te worden toegevoegd aan het in gebruik zijnde watermengbare koelsmeermiddel. Gedurende deze tijd kunnen de machines in productie blijven. Voor vloeistoffen waarvan is vastgesteld dat ze een laag niveau van microbiële verontreiniging hebben, is Houghto-Clean® MSC de enige vereiste behandeling.

VOORDELEN 

  • Vrij van boorzuur en formaldehyde-releaser
  • Biedt een hoge mate van reinheid om de gebruiksduur van nieuw afgevulde koelsmeermiddelen te behouden
  • Modulair systeem, dit helpt het overmatig gebruik van biociden en fungiciden onder controle te houden
  • Voldoet aan de officiële richtlijnen voor het onderhoud en de controle van koelsmeermiddelen op waterbasis
  • Vermindert machine- en systeemstilstand en verhoogt de productiviteit


MEER INFO

De pdf kan worden gedownload door op onderstaande afbeelding te klikken. Voor meer informatie over QH Houghto-Clean® MSC en/of andere producten uit ons portfolio (koel)smeermiddelen van Quaker Houghton, Castrol, Shell en Fuchs Cassida bel 0318-555129 of mail naar info@ksmindustrial.com