Product Uitgelicht: Castrol Almaredge ™ 23

In de rubriek ‘Product Uitgelicht’ zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal geldt dat voor Castrol Almaredge ™ 23.

Productomschrijving

Castrol Almaredge ™ 23 is een watermengbare metaalbewerkingsvloeistof. Het product is vrij van boorzuur en formaldehyde afgevende stoffen en bevat een additievenpakket dat zorgt voor zeer goede smerende eigenschappen. Almaredge ™ 23 is bijzonder geschikt voor bewerking van koperlegeringen, en ook het bereik in hardheid van het te gebruiken water is zeer breed (7°D-51°D). Almaredge ™ 23 kan worden gebruikt in een stand-alone machine, maar is ook geschikt voor grotere (centrale) systemen. 

Toepassing

Conventionele verspaning van non-ferro metalen, in het bijzonder van koper/messing.

Voordelen

  • Boorzuur- en formaldehydevrij.
     
  • Geschikt voor een breed scala aan materialen en toepassingen.
     
  • Goede conservering (roestbescherming), met name van belang bij bijvoorbeeld een tijdsinterval tussen (meerdere) bewerkingen Almaredge ™ 23 laat zich, indien gewenst, goed verwijderen middels spoelen met (demi)water.
     
  • Door het hoge percentage minerale olie (65%) laat het geen vlekken achter op koper en messing.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.