In de rubriek 'Product Uitgelicht' zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal geldt dat voor Castrol Almaredge ™ 23.

PRODUCTOMSCHRIJVING

Castrol Almaredge ™ 23 is een watermengbare metaalbewerkingsvloeistof. Het product is vrij van boorzuur en formaldehyde afgevende stoffen en bevat een additievenpakket dat zorgt voor zeer goede smerende eigenschappen. Almaredge ™ 23 is bijzonder geschikt voor bewerking van koperlegeringen, en ook het bereik in hardheid van het te gebruiken water is zeer breed (7°D-51°D). Almaredge ™ 23 kan worden gebruikt in een stand-alone machine, maar is ook geschikt voor grotere (centrale) systemen. 

TOEPASSING

Conventionele verspaning van non-ferro metalen, in het bijzonder van koper/messing.

VOORDELEN 

  • Boorzuur- en formaldehydevrij.
     
  • Geschikt voor een breed scala aan materialen en toepassingen.
     
  • Goede conservering (roestbescherming), met name van belang bij bijvoorbeeld een tijdsinterval tussen (meerdere) bewerkingen Almaredge ™ 23 laat zich, indien gewenst, goed verwijderen middels spoelen met (demi)water.
     
  • Door het hoge percentage minerale olie (65%) laat het geen vlekken achter op koper en messing.

MEER INFO

De pdf kan worden gedownload door op onderstaande afbeelding te klikken. Voor meer informatie over Castrol Almaradge en/of andere producten uit ons portfolio (koel)smeermiddelen van Castrol, Shell, Quaker Houghton en Fuchs Cassida bel 0318-555129 of mail naar info@ksmindustrial.com