Oliefiltratie_banner

Volgens de specialisten op het gebied van oliefiltratie, C C Jensen (www.cjc.dk/), wordt 80% van de storingen en defecten veroorzaakt door vervuilde olie. 

Waarom oliefiltratie

Dat cijfer alleen al benadrukt hoe belangrijk het is om uw olie zo schoon mogelijk te houden. Hoewel de opslag en behandeling van producten een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de vervuiling, neemt uw olie tijdens de circulatie vervuiling op. Het is belangrijk dat u over de juiste oliefilters beschikt en ze regelmatig vervangt. In een recent artikel in het vakblad 'Machinery Lubrication Magazine' wordt uitgelegd dat u de levensduur van uw apparatuur met 35% kunt verlengen door de reinheid van uw olie met slechts één 'reinheidscode' te verhogen. De financiële gevolgen daarvan kunnen groot zijn, afhankelijk van uw apparatuur.

Filterkeuze

Bij de keuze van het juiste filter voor uw machines moet u met een aantal zaken rekening houden. Er moet worden nagedacht over de plaats van het filter, de configuratie van het systeem, de druk, het debiet en de microngrootte. De olie moet vrij door het filter kunnen stromen en eventuele additieven mogen niet door het filter worden beïnvloed.

 

Sommige systemen hebben een grotere behoefte aan 'schone' smeermiddelen, bijvoorbeeld turbines of hydraulische systemen, zodat voor deze toepassingen een filter van betere kwaliteit moet worden overwogen. Olieanalyse geeft u inzicht in welke deeltjes uw olie bevat en dit zal u helpen de grootte van het vereiste filter te bepalen.

Oliefiltratie

Controle

Regelmatige controle van de olieconditie geeft u een indicatie van het verontreinigingsniveau in uw olie. Door de analyseresultaten te volgen, kunt u voorspellen wanneer de filters moeten worden vervangen. Als u pieken in de vervuiling ziet, moet u uw filters controleren. Het is ook de moeite waard om uw filters regelmatig visueel te inspecteren, aangezien dit een zeer eenvoudige manier is om hun blijvende prestaties te beoordelen.

Het resultaat

Het schoonhouden van uw smeermiddelen voorkomt slijtage van de apparatuur en machinestoringen en verbetert de efficiëntie. Door de juiste toepassing van filtratie in uw smeersysteem kunt u de efficiëntie van uw apparatuur verhogen, de gezondheid en veiligheid op locatie verbeteren en de winstgevendheid van uw bedrijf verhogen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.