Wie is NEVAT

NEVAT is dé branchevereniging voor toonaangevende toeleveranciers in de Nederlandse Maakindustrie.

NEVAT Onderneemt, Ontmoet en Ontwikkelt voor haar leden, bestaande uit mkb-ondernemingen die actief zijn in de professionele toeleverindustrie. Van system suppliers tot plaatbewerkingsbedrijven en van elektronicabedrijven tot verspaners.

Nevat_I

De toekomst van de Nederlandse maakindustrie

Op dit moment worden alle maakbedrijven geconfronteerd met ongekende veranderingen zoals internationale concurrentie, digitalisering en ketenintegratie. Al deze factoren hebben een grote impact op de Nederlandse maakindustrie. Dat heeft niet alleen invloed op de wijze waarop ze producten maken maar raakt alle aspecten van het bedrijfsproces. Hun expertise, de innovatiekracht maar ook de aansturing van het bedrijf worden flink op de proef gesteld.

Hoe kan de Nederlandse maakindustrie zich voorbereiden op de toekomst?

Door het delen van expertise en knowhow probeert NEVAT de verspanende bedrijven in Nederland hier een helpende hand te bieden. Vragen die zich op dit moment spelen, zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe wordt en blijf je de verspanende fabriek van de toekomst?
  • Welke veranderingen komen er op ons af?
  • Hoe maken en houden we met elkaar de verspanende industrie competitief?
  • Welke veranderingen zijn absoluut noodzakelijk om te begrijpen?

    NEVAT heeft samen met experts van verschillende organisaties, waaronder KSM, het initiatief genomen om met elkaar een roadmap te gaan ontwikkelen om op deze manier met elkaar de fabriek van de toekomst te kunnen realisereren.  Op 11 november zal 'NEVAT Verspanen' zich samen met de experts (waaronder KSM) tijdens de 'Precisiebeurs' aan u voorstellen en haar visie op de fabriek van de toekomst toelichten. Aanmelden kan via deze LINK. Graag zien we u om 13:30 uur in de Bosch zaal!

    KSM neemt ook deel aan de 'Precisiebeurs' en presenteert op stand 171 het 'high tech emulsiebeheer' concept, dat 24/7 volautomatisch meten én bijvullen nu voor iedere metaalbewerker mogelijk maakt. Meer info: klik HIER.

Emulsiebeheer

KSM biedt diverse oplossingen om het emulsiebeheer te optimaliseren. Klik voor meer informatie op de onderstaande afbeeldingen.

RCL METHODE

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.