Hoe machinestickers ongewenste stilstand voorkomen?

Ongewenste stilstand van machines kan vanuit smeertechnisch oogpunt bezien verschillende oorzaken hebben. In de praktijk blijkt echter het met de verkeerde olie afvullen van machines één van de meest voorkomende oorzaken te zijn, met vaak stilstand en extra kosten tot gevolg.

Een eenvoudige oplossing

Je kunt uiteraard diverse oplossingen bedenken zoals interne smeertechnische opleidingen en/of trainingen. Dat is sowieso altijd verstandig maar een eerste, eenvoudige en snel uitvoerbare, oplossing is  het gebruik van machinestickers. KSM heeft deze recent in samenwerking met een klant ontwikkeld. Enerzijds met als doel dat voor iedereen duidelijk was welk industrieel smeermiddel in welke machine toegepast diende te worden. Anderszijds met als doel om inzichtelijker te krijgen hoeveel verschillende smeermiddelen zoal werden ingezet en welke optimalisatiemogelijkheden hierin te realiseren waren.

Het resultaat

  • Herkenbaarheid: per machine duidelijk welk industrieel smeermiddel wordt toegepast;
  • Risico-reductie: kans op ongewenste stilstand door verkeerde smering geminimaliseerd;
  • Besparingen: optimalisatie voorraad smeermiddelen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.