Waarom_Dosatron_reinigen_II

Kort samengevat dient een Dosatron om een watermengbaar koelsmeermiddel tot een emulsie te mengen met een vooraf ingestelde concentratie. Het belang van het juiste concentraat mag bekend worden verondersteld. Wat echter minder bekend lijkt: het periodiek reinigen van een Dosatron. Waarom dit (zeer) gewenst is tonen onderstaande VOOR-NA REINIGING foto’s. Duidelijk zichtbaar is de vervuiling die zich binnen een Dosatron kan verzamelen. Hierdoor wordt niet alleen het mengproces verstoord, maar bijgevolg bijv. ook de kwaliteit en standtijd van een emulsie.

AA_Dosatron_Vuil_5_Klein_1_
Vóór reiniging
AA_Dosatron_Vuil_12_Klein_1_
Vóór reiniging
AA_Dosatron_Nieuw_1_Klein__1
Na reiniging
AA_Dosatron_Nieuw_5_Klein_1_
Na reiniging

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.