Echt clean verspanen?

Kom dan ook op dinsdag 17 mei naar het ‘Clean Event’ te Veldhoven waar KSM een nieuwe technologische ontwikkeling lanceert. Deze maakt olievrij produceren mogelijk zonder vervuilende HIO-elementen én met minder reinigingskosten. 

Lezing: Reinier van Berge Henegouwen (Clean-Expert)

Tijdens zijn lezing zal onze 'Clean-Expert' Reinier van Berge Henegouwen (11.40 – 12.05, zaal 2) u bijpraten over de actuele stand van zaken. Daarnaast kunt u uiteraard tevens terecht op onze stand (nr. 1).

Clean verspanen met nieuwe technologie

Toeleveranciers moeten steeds meer voldoen aan de hoogste graad voor reinheid van componenten en modules. Logisch, want zelfs de kleinste vervuiling op een werkstuk heeft grote gevolgen voor de werking van chipmachines en andere hooggevoelige apparatuur. Hoe ‘clean’ je gehele productieproces ook is ingericht, tijdens het verspaningsproces blijven HIO-elementen (resten van olie, water of metaalbewerkingsvloeistoffen) achter op een werkstuk om vervolgens weer vrij te komen in een vacuümomgeving of bij een temperatuurverhoging. De technologische ontwikkeling in de wereld van de koelsmeermiddelen staat echter niet stil. Zo test KSM inmiddels, in zeer nauwe samenwerking met diverse partners uit de high-tech industrie, met olievrij verspanen. Daaruit blijkt dat er geen HIO-elementen achterblijven op de werkstukken en het reinigingsproces eenvoudiger, sneller en goedkoper verloopt.

Meer info en gratis toegang

Meer weten over deze nieuwste technologische ontwikkeling! Bezoek ons op 'Clean' en klik HIER voor gratis toegang.

Meer weten over HIO-elementen en Clean verspanen?

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.