Product Uitgelicht: Aquaslide, innovatief olievrij koelsmeermiddel op waterbasis

In de rubriek ‘Product Uitgelicht’ zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal het olievrije AQUASLIDE op waterbasis.

Productomschrijving

AQUASLIDE is een innovatief olie- en estervrij koelsmeermiddel op waterbasis. De additieventechnologie zorgt voor optimale koeling, schone machines, hoge oppervlaktekwaliteit van het werkstuk en een lange levensduur van het bad door een uitstekende biologische productstabiliteit. Dit brengt uitstekende resultaten met zich mee voor een breed scala aan materialen en bewerkingstypes: maximale technische prestaties, uitstekende smerende eigenschappen en gebruiksvriendelijk voor mens en milieu (labelvrij). AQUASLIDE bevat geen koolwaterstoffen, is vrij van primaire en secundaire amines, quaternaire ammoniumverbindingen, boorzuur, formaldehyde depot stoffen en nitriet.

Toepassing

AQUASLIDE is geschikt voor het bewerken van veel verschillende metalen en legeringen (bijv. staal, roestvrij staal, gietijzer, non-ferro metalen, aluminium en titaan). Het is ook geschikt voor alle verschillende soorten bewerkingen (bijv. draaien, frezen, slijpen, tappen en ruimen). Ook bij het bewerken van kunststoffen en elastomeren worden uitstekende resultaten behaald.

Voor het bewerken van gevoelige materialen, zoals bijvoorbeeld laag gelegeerd aluminium, wordt aanbevolen om vooraf praktijktests uit te voeren in nauwe samenwerking met uw verkooppartner. Uitermate geschikt voor de toepassing bij ‘CLEAN’ verspanen door het ontbreken van minerale of synthetische koolwaterstofverbindingen en ontbreken van HIO-elementen

Voordelen

  • Uitermate geschikt voor de toepassing bij ‘CLEAN’ verspanen;
  • Zeer veilig in het gebruik voor mens en milieu. Het is vrij van etikettering op gebied van gevaarlijke stoffen;
  • Optimale koeleigenschappen;
  • Schonere werkstukken (geen HIO-elementen)
  • Schonere machines (betere prestaties);
  • Schonere werkomgeving: veiliger werken (HSE);
  • Werkstukoppervlakten zijn vetvrij en gemakkelijk te reinigen;
  • Uitstekende oppervlaktekwaliteit; 
  • Zeer goede standtijd; 
  • Hoge biologische stabiliteit.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video’s? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.