Nieuws

 1. KSM, al 65 jaar partner in smering en onderhoud!

  KSM_-_65_jaar_-_Versie_1_-_150

  KSM, partner in smering en onderhoud, viert dit jaar een nieuwe mijlpaal met het 65-jarig bestaan. Algemeen Directeur Xavier Keulen-Thomassen blikt onderstaand kort terug op deze 65 jaar en schetst tevens zijn toekomstbeeld over KSM.

  Lees meer »
 2. Bezoek KSM op de 'Manufacturing Technology Conference'

  09-06-2023
  Op dinsdag 20 juni neemt KSM (stand 9) deel aan 'Manufacturing Technology Conference', georganiseerd door het 'Knowledge Sharing Centre', ASML, Thermo Fisher Scientific en het Mikrocentrum.

  Lees meer »
 3. Shell wijzigt 20 liter verpakkingen

  05-06-2023
  Shell gaat tot en met eind 2024, fasegewijs en door middel van een 'soft launch', de 20 liter verpakkingen zowel qua vorm als kleurstelling aanpassen

  Lees meer »
 4. Product uitgelicht: Aquaslide, innovatief olievrij koelsmeermiddel op waterbasis

  17-05-2023
  In de rubriek 'Product Uitgelicht' zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal een toelichting op Aquaslide, hét innovatieve olievrije koelsmeermiddel op waterbasis.

  Lees meer »
 5. Workshop Lean en Clean Produceren

  09-05-2023
  Op dinsdag 16 mei organiseren KSM en SparterS Organisatieadvies, in samenwerking met het Mikrocentrum, een gezamenlijke 'Workshop Lean en Clean Produceren'.

  Lees meer »
 6. Wanneer kiezen voor een synthetisch smeermiddel?

  19-04-2023
  Het toepassen van synthetische smeermiddelen kan, afhankelijk van de situatie, diverse voordelen met zich meebrengen. 

  Lees meer »
 7. Hoe het juiste smeervet te kiezen?

  19-04-2023
  Bij het kiezen van het juiste smeervet spelen diverse aspecten een rol. Lees in dit artikel waar zoal rekening mee gehouden dient te worden.

  Lees meer »
 8. Cleanliness bij Thermo Fisher Scientific

  07-04-2023
  Als we in Nederland over clean verspanen praten dan gaat het bijna zonder uitzondering over ASML. Maar er zijn ook andere partijen zoals bijvoorbeeld Thermo Fisher, die bovendien andere eisen stellen.

  Lees meer »
 9. Deeltjes-contaminatie bij clean verspanen

  03-04-2023
  Oppervlaktereinheid omvat het specificeren, reduceren en voorkomen van contaminatie door deeltjes en/of chemische verbindingen en/of sporenelementen. Een schone verspaningsvloeistof kan zorgen voor een besparing op de reinigingskosten.

  Lees meer »
 10. Welk type verspaner bent u?

  29-03-2023
  Onlangs heeft ABN AMRO in opdracht van NEVAT en FPT-VIMAG een sectoronderzoek gedaan naar de verspanende industrie in Nederland. De uitkomst* daarvan geeft volgens Xavier Keulen -Thomassen (Algemeen Directeur KSM) stof tot nadenken. 

  Lees meer »