Shell motorolie

Shell_smeermiddelen_2

KSM levert Shell smeermiddelen en Shell smeervetten in Nederland en België. Het portfolio, ontwikkeld voor de meest uiteenlopende en specifieke toepassingen, omvat vele en hoogwaardige industriële smeermiddelen en smeervetten. Onderstaand een overzicht van het assortiment Shell motorolie.

MOTOROLIE PERSONEN- EN BESTELAUTO'S

Shell Helix HX5 15W-40

Moderne motorolie voor benzine- en dieselmotoren met of zonder turbo of katalysator van personenauto's en lichte bedrijfswagens, die onder normale omstandigheden worden gebruikt.

Shell Helix HX7 10W-40

Motorolie met synthetische technologie voor motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG ook wanneer die zijn uitgevoerd met turbo, meerkleppentechniek, brandstofinjectie en/of katalysator.

Shell Helix HX7 5W-40

Motorolie op synthetische basis voor motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG ook wanneer die zijn uitgevoerd met turbo, meerkleppentechniek, brandstofinjectie en/of katalysator. Deze olie is onder andere geschikt voor alle Mercedes motoren met of zonder “Assyst” systeem, alsmede voor Opel dieselmotoren waarin een olie volgens de specificatie GM-LL-B-025 moet worden gebruikt met het oog op verlengde verversingstermijnen.

Shell Helix HX7 ECT 5W-40

Volledig synthetische Low-Saps motorolie voor benzinemotoren en dieselmotoren met roetfilter van o.a. Fiat. Deze motorolie is in het bijzonder geschikt voor de nieuwste technologie Fiat benzinemotoren met katalysator waarvoor een olie is voorgeschreven die voldoet aan de specificatie Fiat 9.55535 S2, bedoeld voor de langst mogelijk toegestane verversingstermijn.

Shell Helix HX7 Professional AF 5W-30

Speciale semisynthetische, brandstofbesparende motorolie voor gebruik in alle benzine- en dieselmotoren waarvoor een olie met het prestatieniveau van de Ford specificatie WSS-M2C913A of WSS-M2C913B wordt geadviseerd. Deze olie kan worden toegepast in alle motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens waarvan de fabrikant het gebruik van brandstofbesparende olie met specificatie ACEA A1/B1 aanbeveelt of toestaat.

Shell Helix HX8 ECT 5W30

De Shell Helix HX8 ECT 5W30 is een volsynthetische motorolie. Deze beschermt het emissiesysteem van uw voertuig door de meest geavanceerde technologieën. De ‘Low-SAPS’ formulering helpt om roetfilters schoon te houden en opbouw van roetafzettingen in het systeem te voorkomen. Ook de wrijving in de motor wordt beperkt. Hierdoor voorkomt u verminderde prestaties van uw motor en zal het brandstofverbruik gunstiger zijn.

Shell Helix HX8 ECT 5W40

De Shell Helix HX8 ECT 5W40 is een volsynthetische motorolie. Deze beschermt het emissiesysteem van uw voertuig door de meest geavanceerde technologieën. De ‘Low-SAPS’ formulering helpt om roetfilters schoon te houden en opbouw van roetafzettingen in het systeem te voorkomen. Ook de wrijving in de motor wordt beperkt. Hierdoor voorkomt u verminderde prestaties van uw motor en zal het brandstofverbruik gunstiger zijn.

Shell Helix HX8 Professional AG 5W30

De Shell Helix HX8 Professional AG 5W30  is een volsynthetische motorolie voor benzinemotoren die ontworpen is voor de specifieke eisen van de motorfabrikanten. Speciaal ontworpen voor zg. LSPI problemen (low speed pre-ignition).

Shell Helix HX8 ECT C3 5W30

De Shell Helix HX8 ECT C3 5W30 is een volsynthetische motorolie. Deze beschermt het emissiesysteem van uw voertuig door de meest geavanceerde technologieën. De ‘Low-SAPS’ formulering helpt om roetfilters schoon te houden en opbouw van roetafzettingen in het systeem te voorkomen. Ook de wrijving in de motor wordt beperkt. Hierdoor voorkomt u verminderde prestaties van uw motor en zal het brandstofverbruik gunstiger zijn.

Shell Helix Ultra SN 0W-20

Volledig synthetische brandstofbesparende motorolie voor benzinemotoren, inzetbaar voor diverse merken auto’s. Deze motorolie is in het bijzonder geschikt voor de nieuwste technologie brandstofbesparende benzinemotoren in o.a. hybridenvoertuigen die vragen om een dunne SAE 0W-20 motorolie.

Shell Helix Ultra A5/B5 0W-30

Volledig synthetische topkwaliteit motorolie met brandstofbesparend karakter, geschikt voor extra lange verversingstermijnen. Deze motorolie kan worden toegepast in motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG. Deze olie is in het bijzonder ontwikkeld voor motoren die volgens de laatste brandstofbesparende technologieën ontwikkeld zijn en is goedgekeurd door vooraanstaande autofabrikanten als General Motors en SAAB om verlengde olieverversingsintervallen te ondersteunen. Tevens is deze olie bestemd voor motoren waarin de fabrikant het gebruik van een brandstofbesparende olie met specificatie ACEA A5/B5 (of ACEA A1/B1)aanbeveelt of toestaat.

Shell Helix Ultra AB 5W-30

Volledig synthetische motorolie voor lange verversingstermijnen, met brandstofbesparend karakter. Deze motorolie kan worden toegepast in alle typen motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG. Dit product is in het bijzonder geschikt voor motoren van Mercedes-Benz waarin een 229.3 of 229.5 olie moet worden gebruikt.

Shell Helix Ultra 0W-40

Volledig synthetische topkwaliteit motorolie met brandstofbesparend karakter. Deze motorolie kan worden toegepast in alle typen motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG en is in het bijzonder geschikt voor motoren uitgevoerd met turbo, meerkleppentechniek, brandstofinjectie en katalysator.

Shell Helix Ultra 5W-40

Volledig synthetische topkwaliteit motorolie met brandstofbesparend karakter welke kan worden toegepast in alle typen motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG en is in het bijzonder geschikt voor motoren uitgevoerd met turbo, meerkleppentechniek, brandstofinjectie en katalysator.

Shell Helix Ultra ECT 0W-30

Volledig synthetische motorolie voor diesel- en benzinemotoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens van diverse automerken en is in het bijzonder geschikt voor de nieuwste technologie dieselmotoren met roetfilter waarvoor een olie is voorgeschreven die voldoet aan een specifieke autofabrikantenspecificatie, bedoeld voor de langst mogelijk toegestane verversingstermijn.

Shell Helix Ultra ECT 5W-30

Volledig synthetische motorolie voor diesel- en benzinemotoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens van diverse automerken en is in het bijzonder geschikt voor de nieuwste technologie dieselmotoren met roetfilter waarvoor een olie is voorgeschreven die voldoet aan een specifieke autofabrikantenspecificatie, bedoeld voor de langst mogelijk toegestane verversingstermijn.

Shell Helix Ultra Professional AF 5W-30

Speciale volsynthetische, brandstofbesparende motorolie voor gebruik in alle benzine- en dieselmotoren, met en zonder roetfilter, waarvoor een olie met het prestatieniveau van de Ford specificatie WSS-M2C913C wordt geadviseerd. Shell Helix Ultra Professional AF 5W-30 met specificatie Ford WSS-M2C913C mag ook toegepast worden in alle oudere Ford motoren, inclusief de dieselmotoren met een roetfilter. Deze motorolie kan tevens worden toegepast in alle motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens waarvan de fabrikant het gebruik van brandstofbesparende olie met specificatie ACEA A5/B5 aanbeveelt of toestaat.

Shell Helix Ultra Professional AG 5W-30

Volledig synthetische topkwaliteit motorolie met brandstofbesparend karakter, geschikt voor extra lange verversingstermijnen. Deze motorolie is speciaal ontwikkeld voor de typen motoren van Opel, zoals de Insignia waarbij de olie aan de norm GM Dexos 2™ dient te voldoen. Het Low-SAPS karakter van de olie voorkomt vervuiling van het roetfilter met as bij dieselmotoren. Het product kan daarnaast worden toegepast in alle motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens, rijdend op benzine, diesel of LPG, waarvoor een olie volgens ACEA C3, A3/B3/B4 of API SM wordt gevraagd.

Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30

Volledig synthetische motorolie voor BMW dieselmotoren met of zonder roetfilter en benzine-motoren. Deze motorolie is in het bijzonder geschikt voor de nieuwste technologie BMW dieselmotoren met roetfilter waarvoor een olie is voorgeschreven die goedgekeurd is als BMW Longlife-04 olie.

Shell Helix Ultra Professional AP-L 5W-30

Volsynthetische, hoogwaardige motorolie, die wetenschappelijk is samengesteld met onze beste reinigingstechnologie. Geschikt voor auto's met brandstofinspuiting die zijn uitgerust met gesloten positieve carterventilatiesystemen, katalysators en roetfilters. Voor benzine- en dieselmotoren die het gebruik vereisen van een ACEA C2-specificatie, 5W-30 motorolie. Specifiek bedoeld voor de nieuwste Peugeot-, Citroën- en Fiat-motoren, die zijn uitgerust met uitlaatgasnabehandeling.

Shell Helix Ultra Professional AV 0W-30

Volledig synthetische topkwaliteit motorolie met brandstofbesparend karakter, geschikt voor extra lange verversingstermijnen. VW longlife 2 olie. Deze motorolie kan worden toegepast in motoren van personenauto’s en lichte bedrijfswagens rijdend op benzine, diesel of LPG. Deze olie is in het bijzonder ontwikkeld voor de typen van Volkswagen en Audi waarbij de olie aan VW Norm 503.00 (benzine-motoren), VW Norm 506.00 (dieselmotoren zonder pompverstuivers) of VW norm 506.01 (diesel-motoren met pompverstuivers) dient te voldoen en is tevens bestemd voor motoren waarin de fabrikant het gebruik van een brandstofbesparende olie met specificatie ACEA A1/B1 of ACEA A5/B5 aanbeveelt of toestaat.

Shell Helix Ultra Professional AV-L 5W-30

Volledig synthetische topkwaliteit motorolie voor motoren van personenauto’s en lichte bedrijfs-wagens van de VAG groep, al dan niet uitgevoerd met uitlaatgasnabehandelingsapparatuur zoals katalysatoren en roetfilters, rijdend op benzine, diesel of LPG. Geschikt voor extra lange verversingstermijnen. Deze olie is in het bijzonder ontwikkeld voor de nieuwe typen van Volkswagen waarbij de olie aan VW Norm 504.00 (benzinemotoren)of VW Norm 507.00 (dieselmotoren) dient te voldoen en is tevens geschikt voor toepassing in alle overige motoren van de VAG groep (VW, Audi, Seat en Skoda) met uitzondering van enkele motoren.

Shell Helix Ultra Racing 10W-60

Volledig synthetische motorolie voor motoren van personenwagens waarmee wedstrijden worden gereden of die worden gebruikt in omstandigheden waarbij de hoogste prestaties worden gevraagd.

MOTOROLIE BEDRIJFSVOERTUIGEN

Shell Rimula R3 X

Motorolie voor 'heavy duty' viertakt dieselmotoren in grondverzetapparatuur, landbouwmachines, binnenvaartschepen, stationaire toepassingen en bedrijfswagens.

Shell Rimula R4 L 15W-40

Dieselmotorolie met low-saps technologie voor alle viertakt dieselmotoren met of zonder uitlaatgasnabehandeling, zoals roetfilters en katalysatoren.

Shell Rimula R5 E 10W40

Semisynthetische brandstofbesparende kwaliteitsmotorolie voor 'heavy duty' viertakt diesel-motoren in grondverzetapparatuur, landbouwmachines, stationaire toepassingen en bedrijfswagens.

Shell Rimula R5 LE

Motorolie op basis van synthetische technologie met low-saps technologie voor dieselmotoren met uitlaatgas-nabehandeling zoals roetfilters en katalysatoren en heavy duty gasmotoren.

Shell Rimula R6 M 10W40

Volledig synthetische brandstofbesparende motorolie voor heavy duty dieselmotoren bij gebruik gedurende zeer lange verversingstermijnen.

Shell Rimula R6 ME 5W30

Volledig synthetische brandstofbesparende motorolie voor heavy duty dieselmotoren bij gebruik gedurende zeer lange verversingstermijnen.

Shell Rimula R6 MS 10W40

Volledig synthetische brandstofbesparende motorolie voor heavy duty dieselmotoren, o.a. voor Scania motoren met LDF2/LDF3 specificatie.

Shell Rimula R6 LM

Synthetische motorolie met unieke low-saps technologie voor dieselmotoren met uitlaatgas-nabehandeling, zoals roetfilters en katalysatoren en heavy duty gasmotoren.

Shell Rimula R6 LME

Synthetische brandstofbesparende motorolie met low-saps technologie voor dieselmotoren met uitlaatgas-nabehandeling, zoals roetfilters en katalysatoren en heavy duty gasmotoren.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt, samen met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Shell veiligheidsbladen

Het complete assortiment Shell smeermiddelen en Shell smeervetten, inclusief uitgebreide productinformatie- en productveiligheidsbladen, is terug te vinden via de actuele Shell smeermiddelen online productcatalogus.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.