Koninklijke Metaalunie

iStock-emulsie_op_beitel_Medium2_

KSM, leverancier van industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen, is lid van de Koninklijke Metaalunie, met meer dan 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Koninklijke Metaalunie richt zich op bedrijven in de metaal en techniek, van eenmanszaken tot bedrijven met meer dan 100 werknemers.

De Koninklijke Metaalunie is actief in uiteenlopende sectoren zoals elektronica, engineering, gereedschappen, gietwerk, handel en service, jacht- en scheepsbouw, landbouwmechanisatie, las- en constructiewerk, machine- en apparatenbouw, metaalwaren, meet- en regeltechniek, oppervlaktebehandeling, plaatbewerking, revisie en onderhoud, staalbouw en verspaning. Metaalunie staat garant voor een brede expertise, kennis van de branche en biedt een concrete, resultaatgerichte aanpak.

De Koninklijke Metaalunie:

  • is aangesloten bij MKB-Nederland;
  • kent een structuur waarbinnen de stem van ieder lid telt;
    beschikt over een buitendienst voor direct contact met haar leden;
  • geeft maandelijks het vakblad Metaal & Techniek uit. Exclusief voor leden publiceert Metaalunie maandelijks een bulletin. Daarnaast kunnen leden 24 uur per dag de Metaaluniewebsite raadplegen;
  • geeft gratis ledenadvies op sociaaljuridisch, bedrijfsjuridisch, bedrijfseconomisch, fiscaal en bestuursrechtelijk gebied;
  • heeft verzelfstandigde diensten die tegen zeer gunstige tarieven werken zoals PKM, BTC-Metaal, MEVAS en Metaalunie Rechtsbijstand;
  • biedt interessante kortingen voor o.a. telefoonverkeer, arbozorg, inkoop gas en elektriciteit, verzekeringen, rechtsbijstand, muziekgebruik in bedrijven en internetactiviteiten;
  • organiseert regionale bijeenkomsten voor leden (over bijvoorbeeld: informatievoorziening, netwerken/contacten leggen met collega-ondernemers, beleidsafstemming, inspraak).

                                                                                    KSM, lid van de Koninklijke Metaalunie

KSM: uw partner voor metaalbewerkingsvloeistoffen

KSM levert, als totaalpartner in (koel)smeermiddelen en services, hoogwaardige emulsies van wereldmarktleiders Castrol en Quaker Houghton voor de metaalindustrie. Voor meer informatie per merk, klik dan op onderstaande logo's:

Tevens biedt KSM naast dit portfolio hoogwaardige emulsies een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket aan. Voor meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen. 

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Digitale vragenlijst die inzicht verschaft in zowel de huidige als ook de gewenste situatie van (smeertechnisch) onderhoud binnen een organisatie en  eventuele optimalisatiemogelijkheden.

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.