Castrol medicinale witte olie

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol medicinale witte olie.

Castrol medicinale witte olie

Castrol Optileb WOM

De Castrol Optileb™ WOM Range (voorheen Whitemor™ WOM Range) is een serie witte medicinale oliën speciaal ontworpen voor de voedsel-, farmaceutische- en cosmetica-industrie. Deze medicinale oliën voldoen aan de hoogste eisen welke aan vloeibare paraffine gesteld kunnen worden. Ze zijn volkomen kleur- en smaakloos en mogen, met inachtneming van de geldende wettelijke bepalingen, in de voedsel-, farmaceutische- en cosmetica-industrie gebruikt worden.

Castrol Optileb WOM voldoet dan ook aan de volgende bepalingen:

  • FDA Regulation 21 CFR 172.878 and CFR 178.3620 (a), USP 31 / NF 26.
  • Castrol Optileb WOM 14 en 65 zijn goedgekeurd door NSF-H1 voor incidenteel contact met voedingsmiddelen.

Toepassing

Optileb WOM is naast een witte medicinale olie voor de voedsel-, farmaceutische- en cosmetica-industrie uitermate geschikt voor alle toepassingen waar een zeer hoge graad van zuiverheid vereist is.

Voordelen
  • Geen vlekken of verkleuring
  • Voldoet aan de hoogste eisen welke aan medicinale olie gesteld worden, zeer hoge zuiverheid.
  • Is kleurloos en smaakloos
  • NSF-H1 goedgekeurd voor incidenteel voedselcontact.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.