Castrol lucht- en ruimtevaart smeermiddelen

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace.
Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol lucht- en ruimtevaart smeermiddelen.

Castrol lucht- en ruimtevaartsmeermiddelen

Braycote

Ons Baycote-assortiment omvat vetten die zijn goedgekeurd voor gebruik in ruimtevaarttoepassingen.

Alpha SP

Kwalitatief hoogwaardige smeermiddelen op basis van sterk geraffineerde minerale olie, aangevuld met zwavel/fosfor-additieve technologie voor extreme druk. Dit resulteert in een uitstekende thermische stabiliteit en zware belastbaarheid.

Alphasyn EP

Alphasyn EP is een synthetische tandwielolie met zwavel/fosfor-additieven voor extreme druk, geschikt voor gebruik in overbrengingen waar weerstand tegen micropitting nodig is en ook in extreme omgevingen.

Optigear BM

Bevat Microflux Trans plastische vervormingstechnologie en zorgt voor langdurige smering, zelfs in lastige omstandigheden. Optigear is geformuleerd om te helpen de levensduur van uw machines te verlengen en te beschermen tegen toekomstige schade.

Optigear Synthetic 800

De synthetische tandwieloliën op basis van Optigear Synthetic 800 PAG werden ontwikkeld voor het smeren van zwaarbelaste tandwielen, bussen en lagers die worden blootgesteld aan een breed temperatuurbereik, van omgevingstemperatuur tot verhoogde temperaturen.

Optigear Synthetic PD...ES

Het Optigear Synthetic PD...ES-assortiment is gebaseerd op synthetische koolwaterstoffen (PAO’s) met het geavanceerde tandwieloliesysteem van Castrol dat speciale plastische vervorming (PD) en oppervlakteverbetering geeft. Voor geringe wrijving en minder uitvaltijd.

Hyspin Spindle

Ontwikkeld voor de smering van hoge snelheids- en precisielagers van gereedschapsmachines. Bevatten afhankelijk van de variant ook antislijtage-additieven.

Hyspin AWS

Hydrauliekoliën op zinkbasis kunnen worden toegepast in alle soorten hydraulische pompen waar als gevolg van drukken en snelheden bescherming tegen slijtage noodzakelijk is. Ook leverbaar als 'Superclean'-variant.

Hyspin ZZ

Zinkvrije antislijtage hydrauliek- en circulatieolie. Voldoet aan de eisen van Denison HF-0-, Vickers 35VQ25- en Cincinnati Lamb-specificatie. Ook leverbaar als een 'Superclean'-variant.

Hyspin AWH-M

Sterk geraffineerd antislijtage hydraulieksmeermiddel op basis van minerale olie met een hoge viscositeitsindex met een gestabiliseerd zinkadditievensysteem.

Hyspin DSP

Zinkvrije extreme druk en antislijtage HLP-D-hydrauliekolie die voldoet aan de eisen van DIN 51 524, deel 2 en ISO 6743. Verhoogde belastbaarheid.

Tribol HM

Primair gebruikt als hydrauliekvloeistof, maar kan als circulerende- of compressorolie worden toegepast. High-performance, asloze (zinkvrije) multiservice-oliën die de levensduur van apparatuur kunnen verlengen met het oog op ononderbroken beschikbaarheid van machinale bewerkingen en productie.

Anvol SWX/WG

Assortimenten brandbestendige hydrauliekvloeistoffen die als HFD-U, respectievelijk HFC zijn geclassificeerd. Ontwikkeld voor toepassingen waar het brandgevaar te hoog is voor conventionele hydraulica.

Brayco

Assortiment specialistische smeermiddelen, vaak voor unieke extreme bedrijfsomstandigheden. Ook ontwikkeld voor militaire- en vliegtuigfabrikantspecificaties.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.