Library

 1. Olieanalyses in een minuut: deel I

  Lees hier in een minuutje over de diverse ins en outs van olieanalyses.

  Lees meer »
 2. Lean production en de rol van maintenance

  De link tussen lean production en de metaalindustrie wordt over het algemeen niet snel gelegd.
  Lees meer »
 3. “Optimaal produceren dankzij ‘Maintenance Jaarplan’ op een A4’tje”

  Een 'Maintenance Jaarplan' is om diverse redenen van belang en zeer rendabel. Reinier van Berge Henegouwen, Operational Excellence Manager van KSM, licht toe hoe KSM ondersteuning biedt bij het opstellen van een dergelijk plan.

  Lees meer »
 4. Smeren optimaliseren

  Hoewel smeermiddelen over het algemeen slechts een zeer beperkt onderdeel vormen van het totale onderhoudsbudget, spelen ze wel degelijk een essentiële rol in een correcte voortgang van het productieproces.
  Lees meer »
 5. Smeermiddelen en duurzaam produceren

  De (chemische) industrie wordt op het gebied van duurzaamheid misschien wel het meest kritisch van alle sectoren gevolgd.
  Lees meer »
 6. Het belang van smeerprocedures

  Veel productiebedrijven hebben te kampen met het feit dat met name op het gebied van (smeer)technisch onderhoud het personeelsbestand vergrijst en dientengevolge in de komende jaren vele mensen de pensioengerechtigde leeftijd bereiken.
  Lees meer »
 7. Leverancierswitch

  Op het moment dat bedrijven er na zorgvuldige overwegingen voor kiezen over te stappen naar een nieuwe leverancier van smeermiddelen is één van de belangrijkste taken gelegen in het zodanig managen van het overgangsproces, dat er geen storingen optreden en/of ongeplande stilstand ontstaat.
  Lees meer »
 8. Maximale spankracht door juiste smering klauwplaat

  Smeertechnisch onderhoud is essentieel voor de levensduur van uw machinepark, waarbij diverse aspecten een rol spelen. Bewust of onbewust speelt ook het onderhoud van klauwplaten in de metaalindustrie een rol. Bij het smeren van een klauwplaat dient rekening te worden gehouden met enkele specifieke zaken, waaronder het voorkomen van een snelle uitwassing van het smeervet  door koelsmeermiddelen. 
  Lees meer »
 9. Ontwikkelen en implementeren van een smeerstrategie

  Smering heeft een direct effect op de betrouwbaarheid van machines. Een goede smeerstrategie, bestaande uit duidelijke en heldere smeerprocedures, voorkomt ongewenste stilstand van machines en draagt bij aan het optimaliseren van de bedrijfskosten.
  Lees meer »
 10. Kan smeerolie ook te vaak worden gefilterd?

  Stel dat voor mechanische persen ISO VG 220 circulatieolie wordt ingezet: is er dan een standaardadvies van toepassing op de filtratie van smeerolie? Of kan het zelfs voorkomen dat, hoe vreemd het ook klinkt, smeerolie te vaak gezuiverd kan worden?
  Lees meer »
Pagina