Library

 1. Lean & Clean, tip 3: Welke LEAN-tools zijn bruikbaar bij high-mix-low-volume productie?

  02-10-2023
  In een serie artikelen geeft KSM 'Lean & Clean Tips' waarmee verspaners hun voordeel kunnen doen in het proces van clean produceren. In 'tip 3' een overzicht van welke Lean-tools wél en niet/minder geschikt zijn voor verspaners. 

  Lees meer »
 2. Lean & Clean, tip 2: Lean & Clean voor high-mix-low-volume processen is een klasse apart

  25-09-2023
  Lean Manufacturing is één van de meest gerenommeerde methodes om productieprocessen te optimaliseren. Hoe is dit bij clean produceren in te zetten?

  Lees meer »
 3. Lean & Clean, tip 1: De Clean-Productiecel bespaart reinigingskosten

  14-09-2023
  Lees hier hoe het inrichten van een 'Clean Productiecel' uiteindelijk kan leiden tot het voorkomen van - en besparen op - extra reinigingskosten.

  Lees meer »
 4. Shell wijzigt 20 liter verpakkingen

  05-06-2023
  Shell gaat tot en met eind 2024, fasegewijs en door middel van een 'soft launch', de 20 liter verpakkingen zowel qua vorm als kleurstelling aanpassen

  Lees meer »
 5. Wie bepaalt het onderhoudsschema: u of uw machines?

  30-05-2023
  De kostenbesparingen die proactief onderhoud kunnen opleveren worden vaak nog onderschat. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden.

  Lees meer »
 6. De invloed van oxidatie op olieverversingsintervallen

  23-05-2023
  Oxidatie is de belangrijkste oorzaak van degradatie van smeermiddelen bij normaal gebruik. Het is dus belangrijk om de oxidatiesnelheid van uw smeermiddelen in de gaten te houden en de olie tijdig te verversen.

  Lees meer »
 7. Het belang van oliefiltratie

  20-05-2023
  Vervuilde olie kan een enorme impact hebben op uw machinepark. Lees hier hoe oliefiltratie de risico's op storingen/ongewenste stilstand kan minimaliseren. 

  Lees meer »
 8. Product uitgelicht: Aquaslide, innovatief olievrij koelsmeermiddel op waterbasis

  17-05-2023
  In de rubriek 'Product Uitgelicht' zal KSM op zeer regelmatige basis een willekeurig (koel)smeermiddel uit haar assortiment nader belichten. Ditmaal een toelichting op Aquaslide, hét innovatieve olievrije koelsmeermiddel op waterbasis.

  Lees meer »
 9. Workshop Lean en Clean Produceren

  09-05-2023
  Op dinsdag 16 mei organiseren KSM en SparterS Organisatieadvies, in samenwerking met het Mikrocentrum, een gezamenlijke 'Workshop Lean en Clean Produceren'.

  Lees meer »
 10. Waarom er speciale smeermiddelen voor de voedselindustrie zijn?

  02-05-2023
  Om diverse redenen zijn er specifieke voedselveilige smeermiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld. Lees hier waarom!

  Lees meer »