Castrol HPL kettingolie

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace.
Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol HPL Kettingolie.

Castrol HPL kettingolie

Castrol Molub-Alloy CH

De Castrol Molub-Alloy CH kettingolie serie (voorheen bekend als Castrol Molub-Alloy kettingsmeermiddelen) zijn multifunctionele kettingsmeermiddelen die zijn ontworpen voor een verscheidenheid aan toepassingen. Deze smeermiddelen zijn gemaakt van een combinatie van componenten van de hoogste kwaliteit, waaronder een anti-slijtage/extreme druk additiefsysteem met geavanceerde solide Molub-legering smeermiddelen. Ze zijn ook geformuleerd om oxidatie tegen te gaan en bieden roest- en corrosiebescherming.


Toepassing

Molub-Alloy CH 22 is een uitstekende kettingolie voor staalkabels, vooral kabels met een sisal- of polypropyleenkern. Het bevat een aanzienlijk deel roest- en corrosieremmers om de kabel van binnenuit te beschermen.

Molub-Alloy CH 100 wordt veel gebruikt in kettingen en transportbandcomponenten die anti-drup eigenschappen vereisen om het verlies of 'spatten' van olie te verminderen. Het kan ook worden gebruikt aan kettingen met aanzienlijke tekenen van slijtage en spel. Molub-Alloy CH 100 is bestand tegen de waswerking van wassystemen voor water en wasmiddelen, en biedt bescherming tegen corrosie en slijtage in vochtige omgevingen.

Molub-Alloy CH-kettingmeerolie kan worden gebruikt in transportbanden en kettingen die werken bij temperaturen tot 90°C. Ze kunnen ook met tussenpozen worden gebruikt bij hogere temperaturen tot 150°C, maar dit kan vaker smeren vereisen.

Molub-Alloy CH-kettingolie kan worden aangebracht met een borstel, infuus, spray, nevel, automatische doseerapparatuur of gecentraliseerde circulatie- of smeersystemen.


Eigenschappen en voordelen
 • Weerstaat de ophoping van verontreinigende en schurende materialen: het halfdroge smeermiddel van Molub-Alloy CH 22 produceert een zeer lichte film met het uiterlijk van een droge film. Dit trekt slechts een minimum aan stof, vezels, zand en andere schurende deeltjes aan en elimineert zo de vorming van schurende verbindingen die slijtage zouden kunnen bevorderen en de levensduur van de ketting zouden verkorten.
 • Uitstekende extreme druk- en antislijtage-eigenschappen onder grensomstandigheden: de solide Molub-Alloy componenten bieden superieure bescherming bij veelvuldig starten, lage snelheden en dynamische en/of hoge belastingen.
 • Optimale vermindering van wrijving: Vermindert het energieverbruik tijdens koude start (wanneer maximaal vermogen wordt gevraagd).
 • Algehele besparingen: besparingen kunnen worden behaald door minder arbeidsvereisten en stilstandtijd voor onderhoud en een soepelere en efficiëntere werking dankzij een langere levensduur van de onderdelen en langere smeerintervallen lang.

Castrol Viscogen KL

Viscogen KL is een synthetische kettingolie speciaal ontwikkeld voor kettingsmering bij hoge temperaturen. Bevat geen vaste smeermiddelen en geen siliconen. Het vormt een buitengewoon goed hechtende smeerfilm welke goed belastbaar is.

Toepassing

Viscogen KL is beschikbaar in 4 verschillende viscositeiten. De juiste keuze hangt af van de gebruiksomstandigheden. Belangrijk bij de keuze is de afmeting van de ketting en ook het type (bijv. rollen, pen, ladder, lier- of hijsketting). Ook de manier van aanbrengen van het smeermiddel is van belang (bijv. handmatig, druppelsmering, centrale smering, spuitbus).

Viscogen KL kan gebruikt worden in veel verschillende industriën zoals bijv. pallet transport kettingen, bakkerij machines, verf lijnen, transport kettingen, spanramen, wasinstallaties, ovenkettingen, hakkers, leibanen, spindels, kabels, open tandwielen, plastic tandriemen, papier aanvoer offset machines enz.

Voordelen
 • buitengewone hechting, penetratie en druk opnemend vermogen.
 • wordt niet uitgewasen door water, bestand tegen heet water.
 • chemisch stabiel in de range van pH 2,5 tot pH 10,5
 • reukloos, niet giftig.
 • silicoon-vrij.
 • excellente bescherming tegen corrosie.
 • buitengewoon bestand tegen veroudering.
 • thermisch stabiel - afhankelijk van de viscositeit zelfs tot 250 °C.
 • indien het verdampt bij hoge temperatuur blijft er zeer weinig residu achter.

Opmerking bij gebruik

 • Als het smeermiddel druipt kies dan de volgende hogere viscositeit.
 • Verdraagzaam en mengbaar met minerale olie.
 • Makkelijk en economisch in gebruik dankzij verstelbare sproeikop.
 • Het schuim blijft tot de olie in het scharnierpunt binnengedrongen is.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.