Castrol corrosiewerende vloeistoffen

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol corrosiewerende vloeistoffen.

Castrol corrosiewerende vloeistoffen

Castrol Rustilo

We weten dat nagenoeg iedereen elke dag opnieuw te maken krijgt met corrosie van metalen. Overal waar metalen onderdelen en componenten worden geproduceerd is er gevaar voor corrosie. En corrosie kost geld en gaat ten koste van de winst. Toenemende zorgen over gezondheids- en milieuaspecten en wetgeving oefenen druk uit om de blootstelling aan stoffen op de werkplek en bij het afvoeren te minimaliseren en de CO2-voetafdruk te minimaliseren. Bij Castrol focussen we op productcompatibiliteit in verschillende metaalbewerkingsprocessen. De Rustilo-serie van Castrol is een uitgebreid assortiment corrosiewerende vloieistoffen dat kan helpen om:

  • het vereiste niveau van corrosiebescherming op gereed product tegen geringe kosten te realiseren
  • beter te presteren op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu (Arbo)
  • de productiviteit te verhogen door minder afkeur en afval

Om erop te kunnen vertrouwen dat Castrol het juiste product voor al uw specifieke eisen kan leveren, kunt u bij ons kiezen uit:

  • Corrosieremmers op oplosmiddelbasis en ontwateringsvloeistoffen
  • Corrosiewerende oliën
  • Waterige corrosieremmers

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.                                                                                                         

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen.                                  

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.