Quaker Houghton conserveringsolie

Quaker_Houghton_Drums_op_pallet

Metaalbewerkingsprocessen vereisen speciale producten. De eisen die worden gesteld zijn hoog en de toleranties klein. Naast het leveren van prestaties wordt van (koel)smeermiddelen ook verwacht dat ze bijvoorbeeld geen huidirritatie veroorzaken bij de gebruiker. De metalworking-specialisten van KSM weten welke eisen er gesteld worden in metaalbewerkende processen.

KSM is officieel distributeur van Quaker Houghton, wereldmarktleider in metaalbewerkingsvloeistoffen. Het uitgebreide pakket aan Quaker Houghton conserveringsolie / roestwerende olie bestaat uit o.a.:

Quaker Houghton Ensis DW 1262

Quaker Houghton Ensis DW 1262 is een roestwerend middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen, dat na verdamping van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achterlaat op de te beschermen metaal oppervlakken. Ensis DW 1262 kent een beschermingsduur van middellange termijn (opslag: binnen 12 maanden / overdekt buiten 3 maanden) . Quaker Houghton Ensis DW 1262 is geschikt voor metaaloppervlakken die tijdens de opslag of gebruik een hoge kans op corrosie lopen en beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten en andere verontreinigingen.
Ensis DW 1262 kan worden toegepast door middel van onderdompeling of spuiten.

Voordelen


  • Beschermingsduur

  • Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers

  • Uitstekende demulgerende eigenschappen

  • Korte droogtijd
     

Quaker Houghton Ensis DW 2462

Quaker Houghton Ensis DW 2462 is een roestwerend middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen, dat na verdamping van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achterlaat op de te beschermen metaal oppervlakken. Ensis DW 2462 kent een beschermingsduur van middellange termijn (tot 24 maanden, opslag binnen).  
Quaker Houghton Ensis DW 2462 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten en andere verontreinigingen.
Ensis DW 2462 kan worden aangebracht door middel van onderdompeling of spuiten.

Voordelen

  • Beschermingsduur
  • Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • Neutraliseert vingerafdrukken
  • Korte droogtijd laat een droge dunne wax beschermfilm achter

Meer info

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen. 

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Digitale vragenlijst die inzicht verschaft in zowel de huidige als ook de gewenste situatie van (smeertechnisch) onderhoud binnen een organisatie en  eventuele optimalisatiemogelijkheden.

Quaker Houghton veiligheidsbladen

Voor de meest actuele veiligheidsinformatiebladen en productdatabladen van Quaker Houghton: bel of mail naar KSM.

Quaker Houghton: corporate video / sustainability

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.