Castrol compressorolie

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol compressorolie.

Castrol compressorolie

Aircol CM

Het assortiment hoogwaardige Castrol Aircol™ CM luchtcompressorolie is gebaseerd op sterk geraffineerde minerale olie, versterkt met additieventechnologie die een uitstekende thermische en oxidatieve stabiliteit en een goede belastbaarheid biedt, vergeleken met andere producten in dezelfde klasse. Vroeger heette dit product Aircol PD 46.

Toepassing

Aircol CM oliën zijn geformuleerd zonder zinkadditieven (asloze oliën) en worden aanbevolen voor de smering van zuiger- en schroefcompressoren. Aircol CM luchtcompressoroliën vertonen een lage neiging tot koolstofvorming en voldoen aan de eisen van de DIN 51506 VDL classificatie voor zuigercompressoren met persluchtuitgangstemperaturen tot 220°C.
Voor zowel oliegevulde als oliegeïnjecteerde schroefcompressoren die continu werken bij uitblaastemperaturen tot 90ºC, is het product ontworpen voor onderhoudsintervallen tot 4000 uur. Voor intermitterend of continu bedrijf met luchtuitblaastemperaturen boven 90ºC moeten de standaard olieverversingstermijnen van de fabrikant worden aangehouden. De hoogbelastbare FZG is ook ontworpen om te voldoen aan de eisen van motorreductoren.

De keuze van de vereiste viscositeitsklasse moet worden gebaseerd op de aanbeveling van de compressorfabrikant. Aircol CM 32 en 46 zijn geschikt voor roterende compressoren met olievulling, terwijl Aircol CM 68, CM 100 en 150 geschikt zijn voor het smeren van het carter en de cilinders van zuigercompressoren. Aircol CM 150 wordt ook aanbevolen voor schuivende luchtcompressoren, of voor zuigercompressoren bij hoge omgevingstemperaturen. Het Aircol CM-gamma is volledig compatibel met de Castrol Aircol PD- en MR-gamma's.

Het Aircol CM assortiment luchtcompressorolie is als volgt geclassificeerd:

 • ISO 6743-3 Compressoroliën
 • DAA en DAB voor zuiger- en druppelvrije roterende luchtcompressoren
 • DAG en DAH voor met olie overstroomde schroefcompressoren

Specifieke kwaliteiten binnen het Aircol CM assortiment luchtcompressorolie, voldoen aan de eisen van:

 • Sauer Compressoren, Hatlapa (Types L,V, VA en W),
 • Yanmar, Sanwa, Matsubara, Tanabe, Teikuko,
 • Dongwha Pnetec, Bumhan,
 • Burckhardt (VSB 1001132 E01 02).

Voordelen
 • Door de goede waterafscheidende eigenschappen kan condensatie gemakkelijk van de olie gescheiden worden, waardoor het risico op emulsies die het olieafscheidingselement zouden kunnen blokkeren, tot een minimum beperkt wordt.
 • Volledig geremd tegen corrosie, waardoor bescherming mogelijk is, zelfs bij gebruik onder vochtige omstandigheden.
 • Goede thermische stabiliteit, lage vluchtigheid en geringe koolstofvorming vermindert het risico van brand en explosie en leidt tot een langere levensduur (tot 4000 uur).
 • De geringe neiging tot neerslagvorming verlengt de olieverversingsintervallen en zorgt voor een langere levensduur van de luchtfilters, wat bijdraagt tot een vermindering van de onderhoudskosten.
 • Door de uitstekende coalescentie-eigenschappen blijft er weinig olie in de luchtstroom.
 • Hoge belastbaarheid om te voldoen aan de eisen van compressoren met motorreductor.

Totaalpakket aanvullende services

Naast industriële smeermiddelen biedt KSM aanvullend tevens een totaalpakket diensten aan. Meer informatie over deze oplossingen, klik dan op onderstaande diensten:

In samenwerking met een toonaangevend en merkonafhankelijk laboratorium, verzorgt KSM het nemen van oliemonsters en een snelle rapportage van de olieanalyse.

KSM  vervult niet alleen de rol van leverancier, maar zorgt aan het eind van de keten ook voor de afvoer van gebruikte en afgewerkte olie en ontzorgt hiermee de gebruiker.

Dankzij een samenwerkingsverband met enkele strategische partners wordt volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinereiniging geboden.

Met volledige en specialistische ondersteuning op het gebied van machinesmering wordt in samenspraak met de klant een geoptimaliseerd smeerproces, gerealiseerd. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.