Castrol XBB verspaningsvloeistoffen: optimale prestaties, veilig voor mens en milieu

Castrol_pages

KSM is in Nederland de enige Authorised Distributor van Castrol industriële smeermiddelen en (boorzuur- en formaldehydevrije) metaalbewerkingsvloeistoffen. Castrol, met ruim honderd jaar ervaring in de (metaal)industrie, levert hoogwaardige producten voor Automotive, Machinery Manufacture (Wind Energy), Metals en Aerospace. Onderstaand een overzicht van het assortiment Castrol XBB verspaningsvloeistoffen.

Castrol Alusol XBB en Castrol Hysol XBB verspaningsvloeistof

Met Alusol XBB en Hysol XBB heeft Castrol een volgende groep verspaningsvloeistoffen ontwikkeld behorende tot de ‘nieuwe vloeistofgeneratie’, die enerzijds garant staat voor optimale verspanende prestaties en anderzijds veilig voor mens en milieu is.

Bij het vervaardigen van precisiecomponenten voor de automobielindustrie, de machinebouw en bewerkte metalen producten zijn er veel eisen en uitdagingen. Elke dag weer moeten steeds hogere productiedoelen worden gehaald, planningen geoptimaliseerd en stilstandtijden verminderd. Fabrikanten moeten aldus dagelijks keuzes maken en daarbij het hoofd bieden aan tegenstrijdige belangen:

 • ​Verspanende prestaties dienen in balans te zijn met de behoefte aan een lange levensduur van de vloeistof;
 • De levensduur van de vloeistof (pH stabiliteit) dient in balans te zijn met de gezondheids- en veiligheidseisen voor de gebruiker.

Productiviteit zonder concessies

Om het onderhoud van de verspaningsvloeistof binnen de perken te houden, maar tegelijkertijd geen concessies te moeten doen aan de totale prestaties, heeft Castrol de Alusol XBB en Hysol XBB ontwikkeld.

Deze watermengbare ‘high-performance’ metaalbewerkingsvloeistoffen zijn boorvrij, nitrietvrij, chloorvrij en bevatten geen (afgeleide) formaldehyde-houdende stoffen. Beiden zijn bovendien ontwikkeld op basis van een unieke technologie en kennen een opmerkelijke combinatie van eigenschappen. Daarmee zijn Alusol XBB en Hysol XBB  niet alleen optimaal veilig voor mens en milieu, ze leggen bovendien een gezonde basis voor verlenging van de vloeistofstandtijd binnen de verspanende industrie.

In onderstaande video's worden beide watermengbare metaalbewerkingsvloeistoffen nader toegelicht (let op: tekst gaat verder onder de video's). 

Download hier de Hysol XBB brochure

Download hier de Alusol XBB brochure

Productvoordelen

 • Zeer goede verspanende eigenschappen

 • Goede smering, dus geen opbouw op gereedschappen

 • Zeer hoge gereedschapsstandtijden

 • Hoge oppervlaktereinheid / oppervlaktekwaliteit

 • Goede corrosiewering werkstuk en machine

 • Bruikbaar met zowel hard als zacht water

 • Geen schuimvorming (wel minimale hardheid aanhouden)

 • Besparing op bijvullen door lage uitsleep (tot wel 45% op bijvulvloeistoffen)

 • Lange levensduur, lage afvoerkosten middels kwaliteitsbewaking goed mogelijk

 • Veilige werkomgeving door afwezigheid boron, formaldehyde, nitriet en chloor

 • Milieuvriendelijk

 • Schonere machines

 • Schonere onderdelen 

Totaalpakket aanvullende services

KSM faciliteert een uitgebreid aanvullend (diensten)pakket voor het optimaliseren van het vloeistoffenbeheer en het productieproces. Meer informatie hierover, klik dan op onderstaande afbeeldingen:

Emulsies 24/7 volautomatisch meten én bijvullen voor iedere metaalbewerker haalbaar: pH waardes, geleidbaarheid, concentratie en temperatuur van emulsies bewaken en stabiel houden. 

Dankzij Fluid Management blijft de kwaliteit van (koel)smeermiddelen en emulsies in topconditie, wat bijdraagt aan een geoptimaliseerd productieproces.                                                                                                         

Apparatuur voor de scheiding en filtratie van procesvloeistoffen: van olieafscheiding tot het behandelen van diverse vloeistoffen en gecentraliseerde systemen.                                  

Om fouten te minimaliseren, productieprestaties te optimaliseren en eindproducten conform de gestelde reinheidseisen te leveren is grip op het héle productieproces van belang. 

Castrol veiligheidsbladen

De meest actuele veiligheidsinformatiebladen (VIB) en productdatabladen treft u aan in het online Castrol VIB & Datablad Overzicht.

Meer info

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.