Thermisch stabiele Shell Omala S4 WE 320 voorkomt ongewenste stilstand

Shell_smeermiddelen

De onderhoudsdienst van een gerenommeerde producent in de (kunststof) verpakkingsindustrie zag zich geconfronteerd met een versnelde degradatie van de in gebruik zijnde minerale smeerolie. Dit was het vervelende gevolg van warme reductoren waartegen de olie niet voldoende bestand bleek.

De oplossing

Als alternatief is gekozen voor Shell Omala S4 WE 320. De speciaal geformuleerde synthetische tandwielkastolie heeft een uitstekende oxidatie en thermische stabiliteit en het voorkomt de vorming van schadelijke oxidatieproducten bij hoge bedrijfstemperaturen. Deze producteigenschappen zorgen voor een aanzienlijke verlenging van de verversingstermijnen en bovendien wordt de interne reinheid van het smeersysteem in stand gehouden.

Het resultaat

Het afvullen van de machines met Shell Omala S4 WE heeft geresulteerd in een lagere olietemperatuur en significant langere standtijden. Daarnaast is minder onderhoud noodzakelijk en werd ongewenste machinestilstand een halt toegeroepen waardoor, naast een optimale machinebeschikbaarheid, vele onnodige (meer)kosten zijn bespaard.

Download

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.