Nachtelijke spoedlevering voorkomt ongewenste stilstand

De uitdaging

Een grote firma uit het zuiden des lands, actief in de procesindustrie en beschikkend over een grote productieplant, kreeg te kampen met een nachtelijke storing. Tijdens de reparatiewerkzaamheden bleek vervolgens extra smeerolie benodigd, die echter niet voorradig was. Ondanks diverse pogingen bleef de vaste huisleverancier onbereikbaar, waardoor een in vele opzichten serieus en kostbaar probleem dreigde: productie-uitval gedurende de gehele nacht.

De oplossing

In de zoektocht naar een alternatief traceerden de engineers KSM en namen telefonisch contact op. Door de 24-uurs service die KSM bij calamiteiten biedt kon onmiddellijk geschakeld worden, met als resultaat dat binnen enkele uren vier vaten smeerolie op de plaats van bestemming geleverd konden worden.

Het resultaat

De nachtelijke productierun heeft nauwelijks vertraging opgelopen. Mede dankzij de calamiteitenservice van KSM is langere ongewenste stilstand en productieverlies voorkomen, waardoor hoge kosten bespaard zijn gebleven.

Download

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.