Walslijnen presteren constant dankzij totaaloplossing Quaker Houghton Sitala A 400 / Dosatron mengpomp

Quaker_Houghton_Drums_op_pallet

De uitdaging

Een grote producent van hoogwaardige telescoopgeleiders kende op drie interne lokaties, met elk twee of drie walslijnen (roll-forming), problemen door een snel vervuilende emulsie met sterk schommelende concentraties. Dit met het gevolg dat de spuitmonden (nozzles) vervuild raakten en de emulsie op de walsen werd gespoten, met vettige machines en slijmerige afzettingen tot gevolg.

De oplossing

Als alternatief op de bestaande situatie werd gekozen om op één van de walslijnen Quaker Houghton Sitala A 400 in combinatie met een Dosatron mengpomp te testen. Quaker Houghton Sitala A 400 is een kwalitatief hoogwaardige, universele watermengbare koelvloeistof voor algemene verspaning (inclusief slijpen) van gietijzer, staallegeringen en (automotive) aluminiumlegeringen. Daarnaast zorgt de geurloze Sitala o.a. voor een uitstekende detergentie – resulterend in zuivere werkstukken en machines -, een verminderde uitsleep en draagt het bij aan een aangenamere werkomgeving. KSM bood verder volop ondersteuning bij het vullen van de reservoirs van de walslijnen en monitoorde en analyseerde met grote regelmaat de kwaliteit van de emulsies.

Het resultaat

De mix van producten en diensten die KSM heeft geboden heeft verbluffende resultaten opgeleverd. Zo hoeft de  operator voor het bijvullen alleen nog maar de waterkraan open te draaien, is er sprake van aanzienlijk minder vervuiling van de walsen en kan door middel van de Dosatron mengpomp verse emulsie worden bijgemengd, waardoor de concentratie stabiel blijft. Hierdoor zijn minder schoonmaakwerkzaamheden noodzakelijk en uiteindelijk beduidend minder onderhoud aan de walslijnen. Bovendien is er sprake van een constantere productiekwaliteit en minder slijtage aan de walsen. Dit alles heeft er toe geleid dat inmiddels nog eens twee walslijnen zijn voorzien van de Sitala A 400 en de operators op de andere interne lokaties inmiddels ook dringend hebben verzocht zo snel mogelijk over te mogen schakelen.

Download

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.