Schone machines door boorzuur- en formaldehydevrije Quaker Houghton Hocut 3220

iStock-emulsie_op_beitel_Medium2_

De uitdaging

Een landelijk opererende metaalbewerker die zich heeft toegelegd op draaien, frezen, boren en tappen op gietijzer en staal, kampte met veel te vette emulsies en dientengevolge  zwaar vervuilde machines.

De oplossing

Na een uitgebreide analyse op de produktielokatie is de boorzuur- en formaldehydevrije Quaker Houghton Hocut 3220 ingezet, een hoogwaardige watermengbare koelvloeistof die zeer makkelijk in water dispergeert en een stabiele, geurloze micro-emulsie geeft met een zeer hoge detergerende werking, en  uitzonderlijke antischuim- en koelende eigenschappen bezit. Door deze eigenschappen is Hocut 3220 uitstekend geschikt voor middel- tot zware bewerkingen op gietijzer en gelegeerde staalsoorten. Bovendien is deze koelvloeistof door zijn hoge detergentie en hoog bevochtigend vermogen specifiek geschikt voor universele verspaningsprocessen op CNC bewerkingscentra, en voor slijpbewerkingen.

Het resultaat

Het gebruik van Quaker Houghton Hocut 3220 heeft geleid tot schone machines, een schonere werkomgeving en veel schonere eindproducten, en daarmee tot een uitermate tevreden klant.

Download

Volg KSM op LinkedIn

Meteen op de hoogte zijn van o.a. nieuwe producten en/of oplossingen, KSM nieuws en interessante artikelen/video's? Volg ons dan via LinkedIn en ontvang automatisch updates.

Wilt u ook maximaal produceren tegen minimale kosten?

KSM heeft haar jarenlange ervaring en kennis, topkwaliteit producten én veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Hierdoor wordt stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, de klant begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten door middel van optimaal (smeertechnisch) onderhoud.
Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.